Hlavní obsah

2 míle pro Diakonii se poběží na podzim

Novinky, Petra Kučerová

Současná pandemie koronaviru znemožnila pořádání mnoha kulturních i sportovních akcí. Jednou z nich je i Den pohybu pro zdraví na Rybníčku, jehož součástí měl být i benefiční běh 2 míle pro Diakonii. Výtěžek z něj už několik let podporuje uherskohradišťské středisko CESTA a jeho sociální služby.

Foto: Kateřina Nosková - KN Fotografie

Termín benefičního běhu 2 míle pro Diakonii se přesouvá na podzim.

Článek

Den plný sportu a pohybu byl naplánován na 16. května.

„Od organizátorů jsme dostali zprávu, že v květnovém termínu se z pochopitelných důvodů konat nebude, ale že v současné době hledají vhodný podzimní termín. Tomu se přizpůsobíme i my a 2 míle pro Diakonii přesuneme taky,“ uvedla ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová.

Součástí benefičního běhu byly v posledních letech i běžecké, chodecké, cyklistické nebo bruslařské výzvy, kdy zájemci mohli už několik týdnů před samotným konáním běhu pomocí mobilní aplikace sbírat kilometry. Ty pak partneři běhu přeměnili na peníze.

„V současné situaci to nemá smysl, pohyb venku je omezený a výzvy jsou vázány přímo na termín běhu. Takže platí to, co u Dne pohybu pro zdraví a 2 mil pro Diakonii – výzvy budou, jen ne na jaře, ale na podzim,“ dodala jedna z organizátorek benefičního běhu Markéta Hrdinová.

V průběhu uplynulých pěti ročníků benefičního běhu 2 míle pro Diakonii se organizátorům podařilo na podporu sociálních služeb střediska CESTA získat už více než 100 000 korun. Více se dočtete například zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám