Hlavní obsah

12plus12 je projekt přibližující veřejnosti život lidí s nemocí motýlích křídel

Novinky, Veronika Michálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemám v úmyslu vás snad zkoušet z počtů. 12plus12 je charitativní projekt podporující občanské sdružení DebRA ČR.

Foto: 12plus12

Logo 12plus12

Článek

Cílem projektu 12plus12, který vznikl v loňském roce, je přiblížit široké veřejnosti život lidí s onemocněním Epidermolysis bullosa congenita (tzv. nemoc motýlích křídel) a samozřejmě každoročně získat finance pro u nás jediné občanské sdružení DebRA ČR. S myšlenkou na charitativní projekt 12plus12 přišla patronka o. s. DebRA ČR Jitka Čvančarová.

DebRA ČR je občanské sdružení pomáhající lidem se vzácným onemocněním kůže Epidermolysis bullosa congenita zapojit se do aktivního a plnohodnotného života. Co je to nemoc motýlích křídel? Lidé postižení tímto onemocněním mají kůži křehkou právě jako motýlí křídla. Nemoc se projevuje velmi snadnou tvorbou ran a puchýřů na kůži nebo na sliznicích, ať už v dutině ústní, v jícnu nebo očích. Jedná se o vrozenou nevyléčitelnou chorobu.

V minulém roce vznikl v rámci projektu kalendář 12plus12, jehož tématem byla motýlí křídla. Na stránkách kalendáře se objevilo 12 předních českých žen (např. Ivana Gottová, Pavlína Němcová a samozřejmě i Jitka Čvančarová) v šatech 12 významných českých návrhářů (např. Beaty Rajské, Denisy Nové či Pavla Brejchy). 

Všechny ženy v nádherných šatech zvěčnil na snímcích světoznámý fotograf Robert Vano. Kalendář si bylo možné zakoupit na vybraných místech ČR. Výtěžek z prodeje byl pak věnován právě na podporu občanského sdružení DebRA.  

Charitativní projekt 12plus12 právě v těchto dnech vstupuje do svého druhého ročníku. Místo žen uvidíte tento rok muže. Kdo to bude? Jaké je téma letošního projektu? To a mnohem více vám prozradím později.  

Více informací naleznete na stránkách o. s. DebRA ČR a projektu 12plus12.

Reklama

Výběr článků

Načítám