Hlavní obsah

Vánoční trhy na Staromáku nabídnou „tradiční” ústřice, krevety i burgery

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu začínají na Staroměstském náměstí adventní trhy. Kromě tradičních pochutin na nich návštěvníci najdou i poněkud alternativní nabídku. Vánoční speciality v podobě perníčků či svařáku totiž doplní také sváteční burgery, vafle nebo ústřice s krevetami.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Instalace vánočního stromu na Staroměstském náměstí

Článek

Nabídku stánků zveřejnil organizátor na svých internetových stránkách. Oproti minulým létům přibyly právě nepříliš tradiční vánoční dobroty v podobě mořských plodů a podobně. Jinak ale na trzích návštěvníci naleznou vše, na co jsou zvyklí, ať už velké palačinky, pečené kaštany, různé oplatky nebo klobásy a svařené víno.

Trhy budou zahájeny tuto sobotu a ve stejný den proběhne i rozsvícení stromku. Tím je v letošním roce 22metrový smrk ztepilý ze soukromé zahrady ze Semil, který pracovníci od úterního rána zdobí.

Foto: Trhy Praha

Mapa trhů

Po celou dobu konání trhů, které se uzavřou šestého ledna, si budou moci návštěvníci užít také mnohá vystoupení na velkém pódiu. Představí se folklórní, národopisné a dětské soubory z České republiky i ze zahraničí.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí se pravidelně umisťují v žebříčcích těch nejhezčích na světě. Před několika lety je mezi desítku nejkrásnějších zařadil také zpravodajský server CNN.

Na Staroměstském náměstí už stojí vánoční strom, 22metrový smrk ztepilý

Vánoce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám