Hlavní obsah

Vánoční brigády letos nabízejí šanci na vyšší výdělky a speciální benefity

Chcete si před Vánoci přivydělat na vánoční dárky? Pak letos zajisté nebudete zklamáni. Volných míst je spousta, a pokud budete náležitě vybírat, můžete si na brigádě vydělat až 200 korun za hodinu. Některé firmy navíc nabízejí i speciální vánoční benefity, například pokud si na předvánoční brigádě odpracujete všechny domluvené směny, může vás čekat i dřívější výplata mzdy, a to ještě před Vánoci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rostoucí ekonomika přináší větší hlad po vánočních nákupech a s tím spojenou širokou nabídku vánočních brigád. Na plné obrátky se nyní roztáčí prodeje e-shopů, firmy zvyšují počty zaměstnanců ve skladech, zájem o brigádníky je v supermarketech i ve službách. Lidé najdou uplatnění při práci s nakládáním a vykládáním zboží, jeho umísťováním do regálů, za pokladnou, ale také ve výrobních firmách.

„Hodinová mzda na vánočních brigádách začíná na částkách okolo 85 korun, většina nabídek však přesahuje hranici stokoruny. Výjimkou však nejsou ani brigády s hodinovou sazbou 200 korun,“ říká Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McRoy pro střední a východní Evropu.

Šance i na dlouhodobější práci

Skladba „vánočních“ brigádníků je letos velmi pestrá. Kromě tradičních studentů se na brigády hlásí také ženy na mateřské dovolené, dlouhodobě nezaměstnaní, zájem o přivýdělek mají i důchodci a také ti, kteří už svou stálou práci mají. Brigádou chtějí získat větší obnos na nákup vánočních dárků nebo dovolené na příští rok.

„Pro některé brigádníky představuje dočasná smlouva také šanci na získání zaměstnaneckého poměru na plný úvazek. Když se pracovník před Vánoci osvědčí, firmy rády přispěchají s takovou nabídkou,“ dodává Petr Buček z OnePage.

Sezóna vánočních brigád přitom nekončí se Štědrým dnem. Mnoho brigád trvá až do půlky ledna. Obchody totiž vyřizují reklamace zboží nebo výměnu dárků. Někdo také najde pod stromečkem hotovost nebo dárkový poukaz a vyrazí nakupovat až v první půlce ledna, kdy obchody zaznamenávají stále ještě velký zájem zákazníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám