Hlavní obsah

Václavu Jílkovi nevadí pracovat ani o Vánocích

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro herce Václava Jílka budou letošní vánoční svátky, a zejména pak oslava příchodu nového roku, jiné než v minulých letech. Po mnoha letech budou Vánoce skutečně svátky, které stráví více ve znamení klidu. Na konci prosince bude mít totiž nezvykle volno.

Václav JílekVideo: Novinky

 
Článek

„Před Vánoci máme většinou okolo dvacátého prosince v Divadle na Vinohradech premiéru. Potom je to ve většině divadel tak, že se hraje hodně mezi svátky, většinou se hrají dvojáky, jelikož jsou lidi v Praze, pokud tedy nejsou zrovna na horách. Je to takový vydatný týden. Myslím si ale, že se letos urvu, a 26. prosince vyrazím s přítelkyní na hory,” popsal svůj plán sympatický herec, který prý zůstane na horách až do začátku příštího roku.

Václavovi ale práce o Vánocích nevadí. „Mám rád kompromis. I v létě si klidně dám čtrnáct dní volno na dovolenou u moře nebo v Čechách a pak zase rád hraju ‚Shakespearovky‘ nebo se Studiem DVA na Letní scéně na Vyšehradě. Tak je to i o vánočních prázdninách - mám tři čtyři představení a už podruhé na Silvestra volno,” dodal Jílek.

Herec také povyprávěl o tradicích, které v rodině dodržují. „Lijeme olovo, krájíme jablka a letos bychom mohli zkusit házení bot. Je to sice nebezpečná hra, ale člověk to musí brát s humorem,“ smál se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám