Hlavní obsah

Společenské hry sbližují členy rodiny, potěší i pod stromečkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společenské hry rozvíjejí fantazii, slovní zásobu, zlepšují paměť, strategické myšlení, soustředěnost a nezkazí žádnou zábavu. V dětském věku navíc hry probouzejí zvědavost a touhu po poznání a zároveň rozvíjejí kreativní myšlení, díky kterému jsou děti schopny řešit různé problémy a přizpůsobovat se novým situacím.

Foto: Profimedia.cz

Hraní her si mohou užít děti i dospělí.

Článek

Hry mají pro děti v každém věku jiný význam. Pro ty předškolní jsou hlavně zábavnou cestou, jak se naučit dodržovat pravidla, vyrovnávat se s prohrou nebo myslet kreativně, rozvíjejí schopnosti soustředění, sebeovládání nebo umění řešit problémy.

Některé výzkumy dokonce tvrdí, že hraní společenských deskových her alespoň dvakrát týdně u dětí zvyšuje rychlost myšlenkových operací, u žáků základních škol to může být až o 30 %.

Sice to neznamená, že hraní her udělá z dítěte génia, ale potvrzuje se, že má významný podíl na rozvoji jeho myšlení. Pokud nutí pravidla hry malého hráče zároveň počítat, zvyšují se posléze jeho šance na úspěch v matematice.

Jak podpořit dětskou kreativitu

Děti

Deskové hry ale mají řadu dalších benefitů – děti si při nich osvojují plánování a učí se přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí. Pokud si hrají společně s rodiči, přejímají od nich potřebné vzorce chování a vzájemně se více sbližují.

Inspirujte se našimi vánočními tipy.

Foto: Piatnik
Více

Klub dobrodruhů – zábavná novinka od Piatnika pro 2–5 hráčů od 8 let. Zažijte turbulentní dobrodružství, kdy se musíte dostat ze šlamastyky pomocí absurdních nápadů. Už jste někdy zahnali žraloka rtěnkou či odvraceli pozornost disco koulí? S Klubem dobrodruhů to poznáte, stačí zapojit představivost! Cena 449 Kč.Foto: Piatnik

Komerční sdělení

Foto: archív firmy

Popeláři jedou! Je desková hra, při které si mnohé děti konečně mohou realizovat svůj popelářský sen. Vhodné pro děti od 4 let, Poketo, 580 Kč.

Foto: archív firmy

Turboprší je parádní postřehovka pro 2–5 hráčů od pěti let. Jedna partie trvá jen pár minut, ale zavaří se vám u ní závity, 4kavky, 450 Kč.

Foto: archív firmy

Španělsky hravě – jedinečná desková hra, co vás naučí španělsky. Vhodné pro úplné začátečníky i pokročilé, onlinespanelsky.cz, 1850 Kč.

Foto: archív firmy

Tipni si! Co je víc? Týmová párty hra, ve které se snažíte porovnat zdánlivě neporovnatelné statistiky, Albi, 719 Kč.

Foto: archív firmy

Souboj generací – kvízová hra pro dva a více hráčů, která prověří vaše znalosti z různých oblastí lidského života, 999 Kč.

Foto: archív firmy

Kouzelná cesta – vyprávěcí karty pro rozvoj fantazie, tvořivosti a čtenářské gramotnosti doporučené pro 1. stupeň ZŠ. Každá karta je samostatným osobitým příběhem. Dohromady pak tvoří jedinečný celek, Knihy Dobrovský, 357 Kč.

Foto: archív firmy

Ucho – pronikněte do světa neslyšících pomocí hry vytvořené právě s jejich podporou. Na chvíli zapomeňte na zvukové vjemy, hádejte a vyjadřujte známá slova jen pomocí znakové řeči nebo odezírání ze rtů. Kromě toho, že si rozšíříte obzory, podpoříte nákupem hry také neziskovou organizaci Tichý svět, která se dlouhodobě snaží o propojování světa slyšících a neslyšících, Dino, 499 Kč.

Foto: archív firmy

BBC Earth: Zvířata – Interaktivní rodinná hra, ve které se dozvíte zábavná a zajímavá fakta o planetě Zemi a zvířatech, která ji obývají. Ke hře se pojí webové stránky s úžasnými videi a vědomostními otázkami, Albi, 699 Kč

Foto: archív firmy

Poznáš Slovensko? Nové vydání úspěšné vědomostně-zábavné hry s přidanými otázkami s rekordy Slovenska, Dajama, 745 Kč

Foto: archív firmy

Hra Psí život od legendárního tvůrce her Christopha Boelingera. Labrador, německý ovčák, pudlice, vipetka, boxer a foxteriér si odskočili od svých páníčků, aby prožili dobrodružství v ulicích, od 999 Kč.

Foto: archív firmy

Společenská hra Les od Mikrohračky, 4 logické hry, díky kterým získají děti veselým a hravým způsobem nové poznatky o rostlinách a zvířátkách žijících v lese, od 119 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Deskové hry, Cestovní hry, Karetní hry

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám