Hlavní obsah

Sovu uvězněnou ve vánočním stromě pro New York vypustili zpět do přírody

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při stavění vánočního stromu v manhattanském Rockefellerově centru v americkém New Yorku našli ve stromě uvězněnou malou sovu - sýce amerického, který byl značně vyhladověn. Ochránci přírody ho tak převezli do centra pro zraněná zvířata v Hudson Valley, odkud byl po deseti dnech vypuštěn zpět do přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sovu uvězněnou ve vánočním stromě pro New York vypustili zpět do přírody Video: RAVENSBEARD WILDLIFE CENTER, AP

 
Článek

Drobný sýc americký Rockefeller byl pojmenován po manhattanském Rockefellerově centru, kam byl převezen z 275 km vzdáleného lesa sedmimetrový norský smrk, ve kterém byl sýc uvězněn.

Původně si totiž přivolaní ochránci zvířat mysleli, že se jedná o samce, ve skutečnosti šlo ale o samičku, která sice nebyla zraněná, ale značně vyhladovělá. Aby ne, když minimálně 4 dny nic nejedla. Strom byl totiž pokácen již 12. listopadu, přičemž stavěn byl až 16. listopadu.

Stále ještě první dáma Melania Trumpová převzala vánoční strom pro Bílý dům

Vánoce

V centru v Hudson Valley ji tak museli před vypuštěním do přírody pořádně nakrmit, aby se dostala zpět do kondice a zvládla svůj odlet na jih.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám