Hlavní obsah

Požitek z vína začíná už volbou vývrtky

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Součástí štědrovečerní večeře a zejména pak oslav konce roku je v mnoha rodinách i láhev dobrého vína. Není ovšem nic trapnějšího, než při jejím otevírání s korkovou zátkou nejdříve zápasit jako se smrtí a poté zjistit, že se jí část nadrolila do láhve. Za všechno může přitom mnohdy drobnost - nekvalitní vývrtka.

Foto: Profimedia.cz

Rozmanité vývrtky

Článek

Jedním z tajemství zkušených hospodyní je pravidlo, že na detailu vždycky záleží. V případě pití vína proto začínáme právě už zmiňovanou vývrtkou.

Považuje se za samozřejmé, že s ní lze otevřít všechny běžné typy láhví. Při práci s ní potěší nejen chytrý mechanismus zaručující, že je korek automaticky vyňat z láhve i vývrtky, ale také ergonomické provedení nástroje. Má-li vývrtka dostatečně velký úchop, bude se vám s ní pracovat mnohem pohodlněji. Vydrolení korku dovnitř láhve zabrání otevřená spirála s protiskluzovým povrchem a pevnou špičkou.

Foto: Brabantia

Vývrtku Quickpull o rozměrech 155x80x43 mm snadno uchopíte a pohodlně s ní otevřete prakticky jakoukoli láhev.

Možnost mytí v myčce pak patří k vlastnostem, které každý majitel ocení, i když je nemusí pokaždé využít.

Reklama

Související témata:

Související články

Kaprů prý bude na Vánoce dostatek

Červnové povodně odnesly z jihočeských rybníků 20 až 50 procent rybí obsádky. Kaprů na Vánoce ale bude dostatek, Rybářství Třeboň případně omezí vývoz ryb....

Horské hotely jsou na zimní svátky skoro plné

Milovníci zimních svátků strávených na českých horách si s rezervací míst musejí pospíšit – většina oblíbených destinací je už totiž vyprodaná. Tak tomu je...

Výběr článků

Načítám