Hlavní obsah

Operní diva Andrea Kalivodová se těší na Vánoce v rodinném kruhu

Saša Šeflová, Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na Vánoce už začaly u operní divy Andrey Kalivodové před prvním adventem, kdy začíná péct cukroví. „Dopisy Ježíškovi jsme ale měli napsané už předtím,“ svěřila maminka sedmiletého Adriana a pětiletého Sebastiana.

Jak bude letos trávit Vánoce Andrea KalivodováVideo: Novinky

 
Článek

Pokud jde o cukroví, prvním druhem, který Andrea Kalivodová peče a její kluci jí s ním pomáhají, jsou ovesné anglické vánoční sušenky. „Mám ráda, jak vůně cukroví rozvoní dům, hned je to takové vánoční,” míní operní diva.

„Máme hezkou tradici, že si chodíme pro jmelí k sousedům v Psárech, kde bydlíme. Pak ho všem rozdáváme. Zapalujeme samozřejmě od první neděle svíčky na adventním věnci. Tradice mám velmi ráda, třeba i krájení jablíček u štědrovečerního stolu,” vyprávěla Andrea.

Kde si užít ve východních Čechách předvánoční atmosféru a advent

Vánoce

Část dárků už nakoupila v listopadu. „Ty hlavní pak nakoupíme spolu s manželem. Je to také tradice. Máme vybraná určitá místa a spojíme to s nějakým obědem. Zvládli jsme to i loni, protože jsme to vyřešili Sapou, abychom si mohli dárečky osahat,” smála se.

A co se u nich na Vánoce jí? „To úplná klasika není. Nejíme kapra, jednak kvůli kostem a pak z něj prostě cítím to bahno. Rybí polévku nám někdy dají babičky, já dělám vývar. Ale bramborový salát máme,” uzavřela Andrea Kalivodová.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám