Hlavní obsah

Obrázky dětí z azylových domů se proměnily v dárky

Právo, ore

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční svátky jsou mezi dětmi ty nejočekávanější v roce. Ne každý rodič ale může koupit vše, co by si jeho potomci přáli. Proto i letos v některých azylových domech pomáhá dětská přání plnit brněnská obecně prospěšná společnost Světýlko.

Foto: Foto archiv Světýlka

Šestiletý Oskar by pod stromečkem nejraději našel transformery.

Článek

Děti z „azyláků“ nakreslily nebo namalovaly obrázek toho, co by si pod stromeček přály. A Světýlko pak hledá dárce, kteří se takového obrázku chopí a vánoční přání dětem splní.

Letošní rok tak zajišťují dárky pro 43 dětí z azylových domů v Hradci Králové a Opatovicích. „Všechny obrázky, které se u nás sešly, už svého Ježíška mají. Většina dárců totiž pořizuje dárky dětem z azylových domů pravidelně,“ řekla Právu ředitelka Světýlka Alena Uhde.

„Všem dárcům, kteří tato dětská přání plní, chci za jejich podporu a štědrost poděkovat,“ dodala.

Tisíce samoživitelek nemají na dárky

Vánoce

A co si děti letos přály? Čtyřletá Adélka by chtěla domeček pro panenky, šestiletý Vojta auto na ovládání, osmiletý Jiřík touží mít ukulele, dvanáctiletá Táňa teplákovou soupravu, patnáctiletý Radek tričko… Některá přání jsou nakreslená tužkou, některá vymalovaná pastelkami, fixami nebo vodovkami.

Obecně prospěšná společnost Světýlko se sídlem v Brně pomáhá rodinám s dětmi, matkám samoživitelkám i seniorům v nouzi. Funguje od roku 2008.

Mezi její projekty patří obědy pro školáky, kdy platí za obědy dětem ze znevýhodněných rodin. S velkou odezvou se setkaly také obědy pro seniory, kdy Světýlko zaplatí seniorům v nouzi obědy na půl roku. Peníze za obědy pro děti i seniory se posílají přímo školní jídelně nebo stravovacímu zařízení, které jídlo dodává.

Dárek na poslední chvíli? Adoptujte sirotka z pražské zoo

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám