Hlavní obsah

Nové knihy: Givneyová, Jonas a Placák

Ačkoliv je zima, mnozí se už připravují na léto. Proto by se jim mohla hodit publikace, která hravou formou učí děti plavat. Mimo ni je v nabídce aktuálního týdne špionážní román z období druhé světové války, kniha s kočkou v hlavní roli a povídkový cyklus básníka Petra Placáka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Linda Kolaříková, Edita Makovcová: Dim Swim se učí plavat

Malý tučňák Dim se učí za pomoci rodičů plavat a seznamuje se přitom s mořskými zvířátky. Spolu s ním se hravou formou seznámíte s odbornou plaveckou metodikou. V ilustrovaných krocích v závěru každého příběhu zjistíte, v jakém pořadí učit děti plavecké dovednosti, a objevíte efektivní postupy výuky plavání. Naučíte se, jak se s dítětem ve vodě pohybovat a umožnit mu tak rychlejší rozvoj. Najdete zde i tipy na práci s plaveckými pomůckami či překonávání obav s vodou občas spojených.

Pointa, 120 stran, 297 Kč

Obal knihy

Andreas Izquierdo: Stíny světa

Thorn, Západní Prusko, rok 1910. Plachý Carl, odvážný Artur a drzá Isi berou život jako hru. Nijak je nešokuje ani vzrušující vědecká zpráva o nově objevené Halleyově kometě, která by mohla zničit Zemi. Naopak – aktivně prodávají „pilulky proti konci světa“. Ale dospívání nelze zastavit: Carl se dává na dráhu fotografa, Artur a Isi se stávají párem. Definitivně však přátele rozdělí až světová politika. Začíná první světová válka a Artur s Carlem musí oba narukovat. Daleko od domova se oba stávají součástí nelidské mašinérie, jejíž rozměry si nedovedl nikdo představit.

Brána, 440 stran, 499 Kč

Obal knihy

Ariel Lawhon: Krycí jméno Helena

Tento strhující román se točí kolem čtyř krycích jmen, které používala slavná špionka a protinacistická odbojářka Nancy Wakeová během války…

Píše se rok 1936 a Australanka Nancy žije v Paříži. Zde se setkává s bohatým francouzským průmyslníkem Henrim Fioccou. Henri ji okouzlí a jako jeho manželka se Nancy po pádu Francie do nacistických rukou stává Lucienne Carlierovou. Pod touto identitou pašuje Nancy lidi a dokumenty přes hranice ke spojencům.

Ikar, 496 stran, 499 Kč

Obal knihy

Julie Clark: Otec neznámý 

Svět genetičky Paige Robsonové se otřásá v základech: její osmiletý syn Miles se snaží zapadnout v nové škole a začíná se ptát na svého biologického otce. Paigein pečlivě budovaný život se pomalu hroutí, protože pravda o Milesově otci by mohla zničit vše, co pro ni dosud bylo cenné... A když dojde k neštěstí, Paige musí čelit důsledkům sdílení tajemství, které zná jen ona.

Ikar, 328 stran, 399 Kč

Obal knihy

Petr Placák: Škola od svatého Norberta

Básník, prozaik, publicista a historik Petr Placák předkládá čtenářům soubor povídek, detailní, historicky cenný, a přitom velmi zábavný a čtivý portrét jednoho dětství, prožívaného v pražských Střešovicích v sedmdesátých letech. Svět klukovských part, uličnictví a zlobení připomene třeba slavnou Knoflíkovou válku či prózu Poláčkovu a Kästnerovu. Placák však v sobě nezapře historika – jde mu o více než jen o vylíčení života kluků za normalizace. Mezi řádky v próze vyvstává i všednodenní obraz celého jednoho desetiletí novodobých českých dějin jako součásti poválečného světa.

Torst, 320 stran, 333 Kč

Obal knihy

Charlie Jonas: Kočičí kavárna

Leonie není příliš nadšená, když ji sousedka požádá, aby se na čtrnáct dní postarala o její kočku Mimi. Paní Siebenschönová se chystá na svou poslední dovolenou na Ischii, a tak nemá mladá učitelka to srdce stařenku odmítnout. Soužití s kočkou je však naprostá katastrofa. Mimi se ne a ne s novým domovem smířit a její dočasná opatrovnice s ní rychle ztrácí trpělivost. Pak přijde spásný nápad svěřit divoké zvíře kamarádce Maxie, jež si právě otevřela malou kavárnu. Maxie je nadšená, a ještě větší radost mají její hosté. Zdá se, že veseleji už být nemůže, jenže pak se Mimi znenadání narodí koťata a kavárnu brzy začnou široko daleko nazývat Kočičí.

Ikar, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Rachel Givneyová: Tajemství mého otce

Zatímco nad Evropou se stahují mračna druhé světové války, Marie se v Krakově pokouší najít matku, která před šestnácti lety záhadně zmizela. Zároveň se zamiluje do židovského mladíka, což je vzhledem k dané době velmi nebezpečné. Šok ze zvěrstev, která se začínají dít, ale rozhodně není tak velký jako pravda, kterou se dozví o vlastní matce.

Alpress, 344 stran, 349 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám