Hlavní obsah

Návštěvníci Pražského hradu se mohou těšit na sváteční Zlaté Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Pražském hradě bude v neděli 27. listopadu rozsvícen vánoční strom z lánské obory a zároveň zde bude zahájen sváteční program nazvaný Zlaté Vánoce. Lidé se mohou těšit na vánoční trhy, hudební vystoupení i adventní prohlídky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad

Článek

Prezidentská kancelář v posledních dnech usiluje o revizi či omezení bezpečnostních kontrol, kterými by při vstupu do areálu Hradu museli procházet také návštěvníci trhů. V minulosti Hrad kontroly hájil a aktivně se k nim hlásil.

Program Zlaté Vánoce by měl podle Správy Pražského hradu přilákat nejen zahraniční turisty, ale i domácí návštěvníky. V letošním roce se trhy navíc rozšíří, kromě prostoru za katedrálou nově budou i na části druhého nádvoří.

Zlaté Vánoce na Hradčanech budou ve znamení hudby. Ve svatovítské katedrále se 3. prosince uskuteční koncert Hudby Hradní stráže, další pak bude 20. prosince ve Španělském sále. Menší koncerty se odehrají v Míčovně v Královské zahradě. První lednový den se znovuotevře Obrazárna Pražského hradu.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Obrazárna Pražského hradu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám