Hlavní obsah

Na Štědrý den u Pelíšků už většinou spím, říká Gondíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Než aby dárky nenašla, nakupuje je radši až těsně před Vánoci. Herečka Adéla Gondíková má také jeden nevšední zvyk, čtyřiadvacátého se i s manželem Jiřím Langmajerem chodí ochlazovat k rybníku. Ona na břeh, on do vody.

Video: Novinky

 
Článek

„Ve všech obchodech je před Vánoci narváno. Ale když už je dvacátého prvního nebo dvacátého druhého, všichni se přesunou do těch „žrádelen“ a v obchodech není nikdo, takže tam nakupuju já,“ popisuje Gondíková, jak pořizuje vánoční dárky.

Shánět je s předstihem se jí podařilo jenom jednou. Začala už v září, ale nakonec je schovala tak dobře, že je našla až v březnu.

Věci, které ona sama dostane, schraňuje dlouho a nerada je dává pryč. „Vybavuju si jedny zásadní Vánoce, kdy jsem dostala nádobíčko pro panenku. Měla jsem ho ještě, když byla moje dcera malá. Vydrželo mi dlouho. Jsem taková schraňovatelka starých věcí,“ přiznává.

V domácnosti dodržují o Vánocích i jeden nevšední zvyk. O Štědrém dnu se chodí koupat do rybníka, přesněji řečeno se v něm pravidelně ochlazuje Jiří Langmajer před tím, než s manželkou vyrazí na návštěvu k přátelům. Po návratu domů poobědvají hrachovou polévku a večer přichází na řadu kapr a bramborový salát. „Pak je Ježíšek, Popelka a Pelíšky, u nich už většinou spím,“ směje se herečka.

Vánoční prodeje jsou tu. Obchody sázejí na slevy, lidé budou více vybírat

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám