Hlavní obsah

Markéta Hrubešová: Před Vánocemi mi umřel táta i děda

Novinky, Saša Šeflová

Herečka Markéta Hrubešová brala léta Vánoce jako nejsmutnější období celého roku. Těsně před svátky jí totiž zemřel tatínek a dědeček. „Devatenáctého prosince zemřel táta, o den později děda,“ svěřila se Novinkám.

Článek

„Když jsem byla malá, byly Vánoce samozřejmě nádherné. Celá rodina jsme jezdívali k babičce do Kroměříže. Pak ale přišel osudný rok 1995 a od té doby jsem měla tyhle svátky spojené s nejhoršími vzpomínkami. Tatínek umřel 19. prosince, dědeček o den později. A pohřbívat někoho třiadvacátého není nejlepší věc. Ještě když se vám to takhle setká hned ze dvou stran,“ vzpomínala Hrubešová.

„Samozřejmě, že jsme měli pro oba nakoupené dárky, bylo to velmi bolestivé,“ dodala. „Od té doby jsme chtěli mít svátky vždycky co nejrychleji za sebou a nějak je zvládnout. Nikdy jsme neudělali třeba to, abychom odjeli do teplých krajin. Zůstávali jsme doma a vzpomínali na tátu a dědu,“ svěřila se herečka.

Vše se změnilo, až když se Markétě narodila dcery Christell. „Zní to jako kýč, ale nádherný. Ty rozzářené dětské oči jsou nejvíc,“ rozplývá se Hrubešová, která vyznává o Vánocích klasiku. „Pečeme cukroví, zpíváme koledy, dohromady zdobíme stromeček a pak večer zacinká zvoneček a pašujeme dárky pod stromeček, aby to Chris neviděla,“ doplnila Hrubešová.

Reklama

Související témata:

Související články

Josef Somr vypráví o Vánocích

Audioknihy Šťastné a veselé Vánoce, Vánoční pohádky H. CH. Andersena a Vánoce vydává známý herec Josef Somr. Vyprávění je určeno malým i velkým posluchačům.

Výběr článků

Načítám