Hlavní obsah

Lenka Filipová si s dcerou Lenny na Vánoce zazpívá doma i v kostele

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pro zpěvačku Lenku Filipovou nejsou Vánoce jen o konzumu. Spíše než jídlem nebo dárečky si atmosféru přibližuje zpěvem. K vánoční tradici její rodiny tak patří pravidelná návštěva kostela, kde si s manželem a dcerou Lenny, z které je také zpěvačka, zazpívají koledy.

Lenka Filipová má ráda tradiční VánoceVideo: Novinky

 
Článek

Lenka Filipová kdysi dokonce zkoušela vánoční svátky netradičně trávit v teplých krajích. „Ale nebylo to ono, chyběl nám stromeček a sníh. A také váhový limit leteckých společností neumožňoval, abychom sebou vezli všechny dárky, a tak jsme měli spíš takové náhradní, které byly lehčí,” vyprávěla zpěvačka.

Foto: Laura Pavlíková

Lenny svou mámu nezapře. Nebo je to obráceně?

A s dárky jsou u ní trable, i když je v Čechách. „Začnu sice nakupovat včas, už začátkem podzimu, ale nevydržím to a postupně dárečky rozdávám. Takže je to trochu sisyfovská práce, se kterou musím začínat stále znovu,” usmívala se.

Na Vánoce si nejvíc užije, když už se sklidí ze stolu, kde jsou samozřejmě klasické pochoutky jako kapr a vlastnoručně vyrobený bramborový salát. „Pak si sedneme ke klavíru nebo kytaře a zazpíváme si koledy. A pravidelně ještě zamíříme do kostela na půlnoční mši,” svěřila.

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla nejnovějších tabletů

Prakticky všichni přední výrobci přispěchali před Vánocemi na trh s novými tablety. Nabídka je opravdu rozmanitá, poradíme, jak se v ní vyznat a jak vybrat ten...

Výběr článků

Načítám