Hlavní obsah

Ježíšek letos opět úřaduje na Božím Daru

ČTK, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boží Dar

Krušnohorské městečko Boží Dar je vyhlášeným Ježíškovým poštovním místem. Letos již po šestnácté mohou lidé psát na Ježíškovu vánoční adresu a poslat svým blízkým vánoční přání orazítkované Vánoční poštou.

Článek

Každé vánoční přání musí mít nalepenou známku a napsanou adresu toho, komu  má být doručeno. Pak už je jen potřeba dát přání do obálky a poslat. Ježíškovi pomocníci letos razítkují vánoční přání od 1. do 23. prosince. Adresát tak dostane přání přímo z nebeské pošty, opatřené úředním potvrzením, které letos navrhl akademický malíř Jiří Rychtařík.

Adresa na poštovní úřad na Božím Daru zůstává stále stejná:

Vánoční pošta

Vánoční pošta Boží Dar 150

362 62 Boží Dar

Nebeskou bránu v Německu zavalily dopisy pro Ježíška

 I v Německu píší Ježíškovi. V braniborské obci Himmelpfort (Nebeská brána) obdrželi letos už na 100 000 dopisů z celého světa v . Zdaleka ještě nikoli úplnou bilanci v pondělí podle agentury DPA oznámila místní pošta, která v každoroční nadílce našla novinky: poprvé dorazila psaní z Alžírska nebo z Černé Hory. 

Himmelpfort je nejznámější nebeskou adresou v Německu. Tradice prý začala v roce 1984, kdy pošta v Nebeské bráně dostala pro Ježíška první dva dopisy a laskavá poštmistrová na ně odpověděla. O čtvrtstoletí později je podobných dopisů záplava a o odpovědi opatřené speciálním razítkem se stará tým lidí. Loni obec zhruba s pěti stovkami obyvatel zaznamenala rekord: na 280 000 psaní z osmi desítek zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakušané se chtějí zbavit Santy Clause

Ať žije Ježíšek a Santa Claus se vrátí tam, odkud přišel! To hlásá nová rakouská skupina Pro-Christkind, jež chce zachránit Ježíška, který je tradičním...

Výběr článků

Načítám