Hlavní obsah

CNN opětovně láká na adventní trhy v Praze. Řadí je k nejlepším na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventní trhy jsou již za dveřmi. Na ty pražské, konkrétně na Václavském a Staroměstském náměstí, opětovně upozorňuje server americké televizní stanice CNN a řadí je po bok trhů ve Vídni, Štrasburku či Berlíně. Vánoční Praha je podle zpravodajského webu samotným ztělesněním zimní pohádky.

Foto: Profimedia.cz

Adventní trhy na pražském Staroměstském náměstí patří k nejkouzelnějším na světě.

Článek

„Nedostatek adventních trhů ve městě nehrozí, ty hlavní se nacházejí na Staroměstském a Václavském náměstí. Naštěstí jsou tato dvě místa jen několik minut chůze od sebe, takže je lidé mohou navštívit během jediného dne,“ píše server CNN ve svém výběru.

Dodává, že na Staroměstském náměstí jsou připravena také živá taneční vystoupení nebo kreativní workshopy. Na Václavské náměstí zase lákají ruční výrobky nebo tradiční české klobásy a svařák.

Tradice odstartovala ve Vídni

CNN upozorňuje na řadu dalších adventních trhů, zejména v Evropě. Například na vídeňské před budovou radnice. Server je popisuje jako jednu z nejstarších událostí svého druhu. „První zaznamenaný prosincový trh se uskutečnil ve Vídni v roce 1298, od té doby se tato tradice rozšířila do celého světa,“ uvádí zpravodajský web.

Vídeňské vánoční trhy budou podle pořadatelů letos přívětivější k rodinám. Některé části, například kluziště velké 150 metrů čtverečních, budou přímo určeny nejmladším návštěvníkům.

Dalšími městy s nejlepšími vánočními tržišti jsou například švýcarská Basilej, Štrasburk ve Francii, Brusel, Barcelona či Záhřeb nebo hlavní město Estonska Tallin. Jedinými dvěma mimoevropskými trhy, na které CNN upozorňuje, jsou ty v Torontu a New Yorku.

Riga je v zimě vřelá a okouzlující. Prý v ní vztyčili i první vánoční stromek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám