Hlavní obsah

Adventní koncerty ČT budou opět moderovat Janečková a Potměšil

Novinky, Stanislav Dvořák

Adventní koncerty České televize se budou konat každou adventní neděli od 17:30 na ČT1. Tradičně mají dobročinný účel, od svého vzniku podpořily na 120 neziskových organizací 217 miliony korun.

Foto: Česká televize

Jan Potměšil a Ester Janečková

Článek

Výtěžek z jubilejního ročníku pomůže institucím provozujícím chráněné bydlení, výcvik asistenčních psů, centrum pro osoby s tělesným hendikepem a školu pro děti s kombinovaným postižením. Obvyklé čtyři adventní podvečery letos doplní také mimořádný pátý koncert.

Moderovat budou Jan Potměšil a Ester Janečková.

„Letošní ročník se kvůli koronavirové pandemii musí obejít bez diváků, kteří nám určitě budou při moderaci chybět. Věřím ale, že ti, co nás budou sledovat z televizních obrazovek, tuto změnu skoro ani nepocítí. Byla bych ráda, kdybychom jim zprostředkovali stejnou slavnostní atmosféru jako v minulých ročnících,“ řekla Ester Janečková ke koncertům, které pomohou potřebným.

Vánoce bez experimentů. Všechny televize vsadí na pohádky a komedie

Vánoce

Během nich se diváci Jedničky mohou těšit na vystoupení Anety Langerové, Marie Rottrové, Věry Martinové, Iva Kahánka, Jaroslava Svěceného nebo skupiny Hradišťan.

„Jubilejní ročník zahájí koncert 29. listopadu v Tereziánském sále Břevnovského kláštera na podporu společnosti Dolmen, provozující chráněné bydlení pro dospělé s mentálním postižením a poruchami autistického spektra v Libereckém a Karlovarském kraji. Následující neděli se rozezní Loreta pro společnost Pestrá zabývající se výcvikem asistenčních psů pro lidi s různými hendikepy a specifickými potřebami. Třetí koncert na Vyšehradě bude věnovaný pardubickému centru pro osoby s tělesným postižením Křižovatka a celou sbírku završí hudební podvečer v neděli 20. prosince v karlínském kostele Cyrila a Metoděje pro mateřskou a základní školu pro děti s kombinovaným postižením Smiling Crocodile,“ sdělila mluvčí ČT Karolina Blinková.

V sobotu 19. prosince od 20:15 hodin se koná mimořádný koncert v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově. Jeho výtěžek rozdělí Charita ČR mezi neúplné rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám