Hlavní obsah

Ukrajinci osvobodili území v Charkovské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinským silám se v Charkovské oblasti podařilo znovu dobýt některá místa obsazená Ruskem. Ve středečním večerním projevu to podle agentury Reuters oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Tento týden máme dobré zprávy z Charkovské oblasti,“ uvedl Zelenskyj. Aniž by je jmenoval, hovořil o obcích, „kam se vrátila ukrajinská vlajka“. Podrobnější detaily neposkytl.

Je to poprvé, co vysoce postavený ukrajinský činitel oficiálně zmínil ofenzivní operace ukrajinských ozbrojených sil v Charkovské oblasti, napsal ruskojazyčný server BBC.

Jak si Ukrajinci na bojišti skutečně stojí? Bitva o Chersonskou oblast ukáže

Válka na Ukrajině

O zahájení ukrajinského protiútoku na strategicky významné město Balaklija psaly různé neoficiální zdroje na sociální síti Telegram. Z  těchto informací vyplývá, že ukrajinská armáda za poslední dva dny dosáhla na východní frontě významného úspěchu a podařilo se jí Balakliju obklíčit, píše BBC.

Zároveň postupuje na severovýchod ke Kupjansku, nejvýznamnějšímu dopravnímu uzlu nedaleko ruských hranic, přes který jsou zásobovány ruské síly na východě včetně těch, které útočí na Donbasu.

Zelenskyj také poděkoval ukrajinským vojákům za úspěšné údery proti jednotkám Moskvy na jihu Ukrajiny, kde Kyjev zahájil protiofenzivu.

Byli jsme to my. Ukrajina se přihlásila k ostřelování Krymu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám