Hlavní obsah

Vzdávající se ruské vojáky zasypalo střelami vlastní dělostřelectvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda ukázala video údajně zachycující vzdávající se ruské vojáky, které zasáhne vlastní dělostřelecká palba. Záběry na Telegramu zveřejnila 3. samostatná útočná brigáda, která v pátek ráno oznámila osvobození vesnice Andrijivka u Bachmutu.

Video z Telegramu 3. samostatné útočné brigády Ukrajinských ozbrojených silVideo: Bez zdroje

 
Článek

Záběry podle ní pocházejí odtamtud a pořízeny byly dronem při osvobozování vsi, ze které už zbyly jen ruiny.

Na videu je nejprve vidět, jak skupina ukrajinských vojáků stále pod palbou prohledává trosky vesnice a posléze obestoupí trojici vzdávajících se ruských vojáků. Ukrajinci na ně nejprve míří a následně k nim někteří přistoupí, aby je prohledali a zajistili pro zajetí.

V následujícím okamžiku z obou stran podél vojáků cosi exploduje, zřejmě dělostřelecká munice. Video sestříhané z několika záběrů tím nekončí. Když se kouř z explozí rozptýlí, je vidět, že měli vojáci štěstí. Všichni ukrajinští a dva ze tří ruských dopad dělostřeleckých granátů přežili.

Věděli, že pálí i na vlastní muže

3. samostatná útočná brigáda video zveřejnila s vysvětlením, že ruská armáda ruiny vesnice ostřelovala přesto, že věděla, že v ní má stále své muže.

Osvobození Andrijivky už v pátek označila za klíčový úspěch s tím, že „dobytí a udržení Andrijivky je cestou k průlomu na pravém křídle Bachmutu a klíčem k úspěchu celé ofenzivy“.

Ruská posádka byla při bleskové operaci zcela zničena. Ukrajinci oznámili dobytí Andrijivky

Válka na Ukrajině

Přestože je Andrijivka jen malá obec, kde už nic není, je její osvobození podle mluvčího 3. útočné brigády důležitým krokem pro další postup, protože je to jeden z mála vyvýšených bodů v oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám