Hlavní obsah

Bizarní nehoda: Vlak srazil ruský protiletadlový systém. Tři vojáci zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři ruští vojáci zahynuli po bizarní srážce vlaku s protiletadlovým systémem Strela-10, oznámil ruský telegramový kanál ASTRA s tím, že další dva vojáci utrpěli zranění. Řidič vozu s protiletadlovým systémem sjel z neznámého důvodu z mostu, když přejížděl v rámci vojenského konvoje. Po pádu se na kolejích srazil s projíždějícím vlakem, napsal web s odvoláním na své zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Systém 9K35 Strela-10. Ilustrační foto

Článek

Incident se podle kanálu ASTRA stal u měst Jenakijeve a Vuhlehirsk na Rusy okupovaném východě Ukrajiny, který Moskva označuje za součást takzvané Doněcké lidové republiky. Lokomotiva po nárazu vykolejila a poškozeny jsou i koleje, napsal zpravodajský web.

Zabiti podle něj byli vojáci jménem Abaj Kultasjev z vojenské jednotky číslo 58249 a Vitalij Paginjec a Kirill Gajčenko z vojenské jednotky číslo 21005 (74. samostatná motorizovaná brigáda - pozn. red.).

Systém 9K35 Strela-10 je mobilní protiletadlové raketové zařízení umístěné na obrněném transportéru MT-LB. Sovětská armáda jej začala používat už na začátku 70. let minulého století.

Ruská stíhačka se zřítila v Kaliningradské oblasti, oba piloti zahynuli

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám