Hlavní obsah

V okupovaném ukrajinském městě přišel o život ruský stranický tajemník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V okupovaném jihoukrajinském městě Nova Kachovka zahynul tajemník místní pobočky ruské vládní strany Jednotné Rusko, na kterého byl spáchán atentát. Uvedl to v sobotu na svém ruskojazyčném webu server BBC News s odvoláním na okupační úřady.

Foto: Reuters

Zničený Cherson

Článek

Informace o tom, že auto Vladimira Malova vyletělo do povětří, se objevily dnes ráno. Zprvu se ale uvádělo, že ruský činitel utrpěl vážná zranění.

„Okolnosti toho, co se stalo, se zjišťují. Pokládáme to za teroristický útok zaměřený proti civilnímu obyvatelstvu a proti lidem, kteří budují mírový život v Chersonské oblasti,“ prohlásil Ruskem dosazený senátor za Chersonskou oblast Igor Kasťukevič.

Zrušme volby prezidenta v Rusku, dokud neskončí válka, navrhl Kadyrov

Evropa

BBC podotkla, že ve válečných podmínkách nemůže operativně prověřit tvrzení znepřátelených stran. O Malovově zranění a úmrtí informovala také ruská a ukrajinská média.

Chersonská oblast patří ke čtyřem ukrajinským regionům, které Rusko během války proti Ukrajině částečně okupovalo a loni v září anektovalo, podobně jako už na jaře 2014 ukrajinský poloostrov Krym. Drtivá většina zemí světa tyto anexe neuznává.

Loni v listopadu ukrajinská protiofenziva donutila ruské vojáky stáhnout se z Chersonu. Toto město na pravém, západním břehu Dněpru bylo jediným oblastním centrem dobytým Rusy během nynějšího válečného tažení.

Reklama

Související články

Washington vyhostil dva ruské diplomaty

Spojené státy vyhostily dvojici ruských diplomatů, oznámilo v pátek podle agentury Reuters americké ministerstvo zahraničí. Jde o reakci na tentýž krok Moskvy...

Výběr článků

Načítám