Hlavní obsah

Ukrajina získala zpět část území, které Rusové drželi od roku 2014

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

O historickém milníku píše ukrajinský telegramový kanál Inform Napalm. Ukrajinské síly podle nevládní a dobrovolníky vedené organizace Deep State osvobodily na Donbasu část území, kterou ruské jednotky držely od roku 2014.

Foto: Deep State Map

Část osvobozeného území na Donbasu

Článek

Ukrajincům se konkrétně podařilo získat zpět menší území o rozloze 0,51 kilometru čtverečních mezi Krasnohorivkou a Staromychajlivkou. „Stala se historická událost. Ozbrojené síly osvobodily část území, které bylo od roku 2014 pod ruskou okupací. Další budou přibývat,“ uvedla dobrovolnická iniciativa Inform Napalm.

Ukrajinský generální štáb o posunu jednotek neinformoval. Šéf prezidentské kanceláře Andrij Jermak na Telegramu napsal vzkaz, kde chválil ukrajinské vojáky, a dodal, že Ukrajina získá zpět všechna svá území. Zda se ale mělo jednat o reakci právě na území mezi dvěma zmiňovanými obcemi, není zřejmé.

Kyjev o část svého území na východě země přišel v roce 2014 během války na Donbasu, ve které ukrajinské jednotky bojovaly se separatisty podporovanými Ruskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám