Hlavní obsah

Rusové opět útočili ze vzduchu na Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové v noci na úterý opět ostřelovali Ukrajinu střelami s plochou dráhou letu vzduch-země, které vypustili ze strategických bombardérů. Ukrajinské vzdušné síly uvedly, že sestřelily všech 35 vypálených raket. Dvacítka jich mířila na Kyjev.

Foto: MOD/2014, Reuters

Ruský strategický bombardér Tupolev Tu-95 (v kódu NATO Bear)

Článek

„V noci na 6. června od 0:30 do 4:00 okupanti zaútočili na Ukrajinu střelami s plochou dráhou letu Ch-101/ Ch-555,“ uvedlo velitelství ukrajinského letectva na svém účtu na Telegramu.

„Zaútočili tradičně z oblasti Kaspického moře šesti strategickými bombardéry Tu-95MS. Všech 35 střel s plochou dráhou letu bylo zničeno silami a prostředky protivzdušné obrany vzdušných sil,“ dodalo k zásahům proti střelám.

Náčelník kyjevské vojenské správy Serhij Popko sdělil na Telegramu, že v okolí Kyjeva bylo sestřeleno přes dvacet těchto střel. „Bez ohledu na mezinárodní humanitární právo, přestože to nepřináší výsledky, Moskvané pokračují v útocích na pokojný Kyjev. Opět v noci. Opět sirény.“

Kyjev čelil dalšímu mohutnému náletu, jeden mrtvý, sedm zraněných

Válka na Ukrajině

Na Kyjev dopadla další raketa

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám