Hlavní obsah

Rusko ostřelovalo Charkov, zasáhlo hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko pokračovalo v noci na čtvrtek v ostřelování druhého největšího ukrajinského města Charkova. Dvě střely S-300 zasáhly ve městě hotel a těžce ho poškodily. Šéf vojensko-civilní správy Oleh Syněhubov uvedl, že mezi 11 zraněnými jsou turečtí novináři.

Rusko ostřelovalo Charkov, zasáhlo hotelVideo: Reuters

 
Článek

Syněhubov večer varoval: „Okupanti útočí ze vzduchu. Obyvatelé Charkova a oblasti, buďte v krytech.“ Ve 22:54 Syněhubov upřesnil, že Rusové útočí na charkovskou Kyjevskou čtvrť zřejmě raketami S-300. Zasaženy byly civilní objekty, napsal Ukrajinska pravda.

Hotel, kde bylo přes třicet lidí, zasáhly kolem 22:30 dvě střely S-300 určené původně pro systém protivzdušné obrany, uvedla BBC. Hotel byl vážně poškozen a propukl v něm požár.

Foto: ČTK/AP

Zasažený hotel v Charkově

Počet zraněných postupně narůstal na aktuálních jedenáct, 35letý muž je zraněn vážně, osm osob utrpělo středně těžká zranění. Všichni zranění jsou civilisté. Starosta Města Ihor Těrechov řekl agentuře Unian, že v hotelu v době útoku „nebyl žádný voják“, ale 30 civilistů. Dodal, že bylo poškozeno několik okolních domů a poblíž zaparkovaných aut.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Zraněná žena před zasaženým hotelem v Charkově

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hala hotelu zničeného během ruského raketové útoku

Pomsta za Bělgorod? Rusko zaútočilo na Charkov, zasáhlo hotel v centru

Válka na Ukrajině

Letělo všechno. Při jednom z největších útoků vypálilo Rusko na Ukrajinu 110 střel

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám