Hlavní obsah

Rusko a Ukrajina si vyměnily válečné zajatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Do Ruska se v rámci výměny vrátilo z Ukrajiny 82 válečných zajatců, informovalo v sobotu ministerstvo obrany v Moskvě. Nyní je čeká léčení a rehabilitace. Desítky zajatců z protistrany se naopak vrátily zpět na Ukrajinu.

Rusko a Ukrajina si poslední den v roce vyměnily válečné zajatce.Video: Reuters

 
Článek

„Díky vyjednávání se 31. prosince z území kontrolovaného kyjevským režimem vrátilo 82 ruských vojáků,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany podle agentury TASS a dodalo, že jim v ukrajinském zajetí hrozilo „smrtelné nebezpečí“. Vyměnění zajatci budou letecky přepraveni do Moskvy, kde se budou léčit a nastoupí rehabilitaci.

Moskva a Kyjev si od začátku více než deset měsíců trvající ruské invaze vyměnily zajatce už vícekrát. Ukrajinská strana naposledy 14. prosince uvedla, že získala zpět 64 vojáků, kteří bojovali v Doněcké a Luhanské oblasti a zejména se podíleli na obraně města Bachmut, které je v posledních týdnech dějištěm tvrdých bojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám