Hlavní obsah

Ruská opoziční televize propustila moderátora, který chtěl pomáhat vojákům

Ruská opozičně laděná televize Dožď (Déšť), která od letošního roku vysílá z Lotyšska, propustila moderátora, který ve vysílání vyjádřil solidaritu s mobilizovanými vojáky na frontě.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský voják. Ilustrační foto

Článek

Podle informací serveru Russian Free Media dostal zaměstnanec televize nejprve varování. To ale evidentně nestačilo, a tak byl propuštěn.

Propuštěným zaměstnancem je moderátor Alexej Korostělev. Místo ho stálo to, že ve čtvrtek v programu Teď a Tady vyzval diváky, aby redakci prostřednictvím sociální sítě Telegram popisovali potíže vojáků bodujících na Ukrajině s tím, že se jim pokusí zprostředkovat pomoc.

„Věříme, že jsme schopni pomoci mnoha vojákům, například tím, že pošleme základní vybavení,“ řekl Korostělev ve vysílání.

Šéfredaktor Tichon Džjadko následně vydal prohlášení, ve kterém odmítl, že by se televize podílela nebo měla zájem se podílet na vybavování ruských vojáků účastnících se invaze na Ukrajinu a za svého podřízeného se omluvil. V pátek pak televize Dožď uvedla, že dotyčného moderátora z televize propustila.

Pro některé Rusy je snazší nevědět, řekla Novinkám spoluzakladatelka ruské zakázané televize

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám