Hlavní obsah

Rogozinova zranění jsou prý vážnější, než se myslelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zranění Dmitrije Rogozina, která utrpěl v noci ze středy na čtvrtek v Doněcku, jsou vážnější, než se původně myslelo. Bývalého šéfa Roskosmosu a bezpečnostního poradce Kremlu zasáhlo několik šrapnelů. Lékaři v nemocnici v Doněcku i Rostově na Donu si netroufli ho operovat a byl převezen do Moskvy, uvádějí ruská média.

Rogozinova zranění jsou prý vážnější, než se mysleloVideo: Reuters

 
Článek

„Zranění jsou vážnější, než to zpočátku vypadalo, a je to čím dál těžší,“ řekl bývalý ukrajinský poslanec a separatista Oleg Carev podle serveru gazeta.ru. Dodal, že Rogozinova manželka Taťjana utrpěla těžký otřes mozku. Ta to ale na Telegramu popírá.

„Lékaři v Doněcku a Rostově na Donu si netroufli složitou operaci provést. Po převozu do Moskvy rozhodne rada lékařů o potřebné lékařské péči,“ uvedl Rogozinův mluvčí.

Zraněni byli v doněckém hotelu Šeš-beš, kde měl Rogozin slavit narozeniny. On sám to posléze odmítl, prý šlo o pracovní schůzku. Ovšem Rogozin se narodil 21. prosince roku 1963. Narozeniny tedy měl.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Dmitrij Rogozin

Carev uvedl, že hotel ostřelovaly ozbrojené síly Ukrajiny. Někdo prý prozradil, že v hotelu bydlí vojenští poradci včetně Rogozina.

Dva lidé při ostřelování zemřeli. Byl také zraněn šéf vlády Doněcké lidové republiky (DPR) Vitalij Chocenko a několik dalších lidí.

Rogozinův syn Alexej ale popřel, že by se stav jeho otce zhoršoval. „Informace, že se stav Dmitrije Olegoviče Rogozina zhoršuje, nejsou pravdivé. A co se týče dalších zraněných - je příliš brzy mluvit o tom, v jakém jsou stavu.“

Foto: Alexei Alexandrov, ČTK/AP

Krvavé stopy po útoky na hotel v Doněcku

Carev, který s informací o zhoršeném stavu Rogozina přišel, „proslul“ od začátku války některými svými výroky. V dubnu, po návštěvě tehdejšího britského premiéra Borise Johnsona v Kyjevě, například řekl, že by Rusko mělo sestřelovat letadla se zahraničními politiky.

Foto: Pavel Klimov, Reuters

Zničený hotel v Doněcku, kde byl zraněn Dmitrij Rogozin

Putinův jestřáb byl zraněn při ostřelování Doněcku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám