Hlavní obsah

Reportéra BBC zastihlo ostřelování Kyjeva v přímém přenosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reportér britské stanice BBC Hugo Bachega v pondělí ráno v živém vstupu právě hovořil o ruském potenciálním odvetném útoku, když na Kyjev přiletěla jedna z raket. Novinář byl nucen se se štábem schovat v krytu.

Korespondent BBC musel přerušit živý vstup z Kyjeva a jít se schovat před náletem.Video: Reuters

 
Článek

Bachega natáčel svůj vstup ve čtvrti Ševčenskij v centru Kyjeva. „Panuje obava, že by to (útok na Kerčský most) mohlo spustit velmi silnou reakci. Včera byla zasažena civilní oblast města Záporoží,“ uvedl Bachega.

Víc už nestihl, neboť nad Kyjevem se objevila jedna z raket. Není zachycena přímo na nahrávce, ale je jasně slyšet. Bachega ji sleduje, a jakmile se ozve výbuch, urychleně odchází do bezpečí.

Zasáhli jsme energetické a vojenské cíle, lže Putin celému světu

Válka na Ukrajině

Rusové během ranní špičky bombardovali města po celé Ukrajině

Zahraniční

Poté bylo spojení přerušeno a moderátorka divákům vysvětlila, že se Bachega se štábem z pochopitelných důvodů museli uchýlit do krytu.

Reportér následně navázal spojení s redakcí o hodinu později. „Zasáhlo to oblast velmi blízko našemu hotelu,“ uvedl Bachega.

Podle ukrajinských úřadů bylo při ostřelování Kyjeva zabito nejméně 6 lidí a dalších nejméně 24 zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám