Hlavní obsah

Češi to dokázali. Ničivý Přemysl vyrazí na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Raketomet RM-70 nazvaný Přemysl bude předán na Ukrajinu během několika týdnů. Ve sbírce Dárek pro Putina se na něj vybralo již 30 milionů korun.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Raketomet RM-70 Přemysl má pancéřovanou kabinu

Článek

„Dnes jsme překročili 30 milionů korun, cíl, který máme, je 50 milionů. Stroj, který tu vidíme, stojí 17 milionů korun. Naše ambice je poslat tam ještě 365 raket, aby ta zbraň měla nějakou výbavu,“ uvedl za iniciativu Martin Ondráček s tím, že cílem je vybrat 50 milionů korun.

Na mobilní raketomet RM-70 na podvozku Tatra T-813 s balíkem 365 raket se lidé složili podobně jako na tank Tomáš i další výzbroj.

Zbraň by podle organizátorů sbírky mohli Ukrajinci použít při očekávané jarní ofenzivě. „Salva čtyřiceti raket dokáže dokonale přeorat plochu tří hektarů,“ připomněli ničivou sílu raketometu, který je schopen střílet salvami i jednotlivými ranami. Jedna raketa vyjde na 88 000 korun, raketnice jich obsahuje 40.

Přispívat je možné i nadále.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Raketomet RM-70 Přemysl

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Kabina raketometu RM-70

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Raketa pro raketomet RM-70

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám