Hlavní obsah

Prigožinovo letadlo přistálo u Minsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk
Aktualizováno

Soukromé letadlo majitele Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina přistálo v úterý časně ráno na letecké základně Mačuliščy nedaleko Minsku, kam letělo z Rostova na Donu. S odkazem na záznamy Flight Radaru o tom na Telegramu informovala běloruská skupina Hajun. V úterý odpoledne běloruská agentura Belta potvrdila, že je Prigožin na území Běloruska.

Prigožinovo letadlo přistálo u MinskuVideo: Reuters

 
Článek

Prigožinův tryskáč měl přistát na vojenské základně v 7:40 místního času (6:40 SEČ). O necelých dvacet minut později dosedlo na ranvej ještě jedno letadlo, které přiletělo z ruského Petrohradu.

Foto: Flightradar24

Prigožinovo soukromé letadlo v úterý ráno přistálo v Minsku

O tom, kde se v současné chvíli majitel wagnerovců nachází, zatím kolují jen zvěsti. Kreml uvedl, že po konci tažení skupiny na Moskvu už byl přesunut do Běloruska. Údajně byl také viděn nedaleko Minsku, jednalo se ale o nepotvrzené zprávy a také kanál Hajun už v pondělí uvedl, že „nikdo z Bělorusů zatím kolony wagnerovců na našem území neviděl“.

Prigožin byl naposledy se svými bojovníky viděn v Rostově na Donu, kde se s ním loučily davy Rusů po jeho tažení na Moskvu. V rámci dohody, kterou uzavřel, by se měl Prigožin se svými jednotkami přesunout do Běloruska.

V Bělorusku už se staví tábory pro wagnerovce

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám