Hlavní obsah

Polsko na hranici s Ruskem a Běloruskem instaluje zátarasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko začalo rozmísťovat na hranici s Ruskem a Běloruskem zátarasy. Podle ministra obrany Mariusze Blaszczaka se jedná o preventivní opatření, které má sloužit k odstrašení protivníka.

Foto: Twitter/Mariusz Blaszczak

Polská hranice s Kaliningradskou oblastí

Článek

„Zahájili jsme preventivní rozšíření bezpečnostních opatření na hranici s Ruskem a Běloruskem. Je to součást naší obranné a odstrašovací strategie,“ uvedl ve čtvrtek ministr obrany Mariusz Blaszczak na svém twitterovém účtu.

První opevnění se podle něj již staví na hranici s Kaliningradskou oblastí. K příspěvku přiložil čtyři fotografie z místa. Jsou na nich vidět železné a betonové zátarasy.

Hranice Polska s Kaliningradskou oblastí je dlouhá asi 200 kilometrů. Varšava chce protitankové zátarasy nainstalovat také podél 418 kilometrů dlouhé hranice s Běloruskem. Jeho vůdce Alexandr Lukašenko poskytl Moskvě běloruské území pro útok vůči Ukrajině a vytváří s Ruskem společné vojenské jednotky. Aktivně se ale zatím Bělorusko do invaze nezapojilo, připomněla agentura DPA.

Foto: Twitter/Mariusz Blaszczak

Podle ministra jde o preventivní opatření

Foto: Twitter/Mariusz Blaszczak

Zátarasy ze železa a betonu

Polsko již v loňském roce postavilo na pozemních úsecích své hranice s Běloruskem plot vysoký 5,5 metru, který má migrantům ztížit nelegální vstup do země. Polsko i Evropská unie viní Lukašenka, že záměrně přiváží do Běloruska migranty ze zemí jako Irák či Afghánistán, aby je následně posílal dále do EU.

Polsko postaví plot na hranicích s Kalinigradskou oblastí. Bojí se další migrační krize

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám