Hlavní obsah

Na vojenském letišti v ruské Kalužské oblasti spadl dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na území vojenského letiště v ruské Kalužské oblasti, která se nachází asi 200 kilometrů od hranic s Ukrajinou, spadl bezpilotní letoun a ozvala se tam exploze. Na komunikační síti Telegram to uvedl oblastní gubernátor Vladislav Šapša. Dron podle činitele zřejmě přiletěl ze směru od hranic s Ukrajinou. Infrastruktura a vybavení nebyly poškozeny, dodal gubernátor. Kyjev se zatím ke zprávě nevyjádřil.

Foto: ČTK/AP

Snímek sestřeleného íránského dronu poblíž města Kupjansk, který zveřejnila Ukrajina.

Článek

„Dnes (v pátek) nastal výbuch na vojenském letišti Šajkovka v Kalužské oblasti. Spadl dron, který pravděpodobně přiletěl ze strany od hranic,“ napsal Šapša. Při incidentu podle něj nikdo nebyl zraněn. Informační kanál Baza předtím napsal, že na území vojenské jednotky v Kalužské oblasti přiletěl neznámý bezpilotní letoun a podle předběžných údajů explodoval nad přistávací dráhou.

Íránské drony válku proti Ukrajině zásadně neovlivní, tvrdí američtí analytici

Zahraniční

Ukrajinská armáda v červnu uvedla, že tehdejší útok na nákupní centrum v ukrajinském městě Kremenčuk provedl bombardér Tu-22 M3 letící z letiště Šajkovka v Kalužské oblasti, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Při útoku zahynuly dvě desítky lidí.

Letiště Šajkovka se nachází poblíž Smolenské a Brjanské oblasti v Rusku, přičemž Brjanská oblast sousedí s Ukrajinou. Od začátku ruské invaze do sousední země se tam nejednou ozvaly výbuchy, píše BBC. V červenci tamní gubernátor Alexandr Bogomaz podle ní hlásil, že do vzdušného prostoru regionu vnikly ukrajinské bezpilotní letouny, přičemž některé byly sestřeleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám