Hlavní obsah

V Ejpovickém tunelu srazil vlak mladou ženu, na místě zemřela

Novinky, pab, plk
Aktualizováno

V železničním tunelu v Ejpovicích na Plzeňsku zasahovali v sobotu večer záchranáři. V jednom z tubusů srazil projíždějící vlak mladou ženu. Ta nehodu nepřežila. Již odpoledne zabil vlak muže ve Frýdlantu nad Ostravicí.

BEZ KOMENTÁŘE: V Ejpovickém tunelu srazil vlak ženuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Lékař už jen konstatoval smrt. Na místo byl přivolán koroner,“ uvedla mluvčí záchranky Veronika Albrechtová.

Okolnosti nehody šetří policie. Jak mohl člověk vběhnout do tunelu je s ohledem na výjimečná bezpečnostní jištění s podivem. Kolem portálu a trati před tunelem je plot, bránu u příjezdové komunikace a také vstup do portálu hlídají kamery a laserová čidla. Systém automaticky hlásí neoprávněný vstup. V případě narušení tunelu dispečeři mohou vlaky zastavit už před tunelem nebo přímo v něm.

Foto: Právo

Policisté a hasiči u tunelu

Ejpovický tunel je svojí délkou přes čtyři kilometry nejdelším železničním tunelem v ČR. První z tubusů byl uveden do provozu letos v listopadu, druhý pak o měsíc později.

Na Frýdecko-Místecku zabil vlak muže

Životem zaplatil v sobotu odpoledne sedmačtyřicetiletý muž za srážku s vlakem. K tragédii došlo na trati mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Pržnem. Muž byl mrtvý na místě nehody.

Ke srážce došlo asi 20 minut po poledni ve Frýdlantu nad Ostravicí. „Muž z dosud nezjištěných příčin vstoupil do prostoru kolejiště. Došlo ke střetu s projíždějícím osobním vlakem, jehož řidič již srážce nemohl zabránit,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská, která potvrdila mužovu smrt.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla nejevil muž v okamžiku příjezdu záchranářů známky života. „Při kolizi utrpěl mnohočetná poranění neslučitelná se životem, kterým bezprostředně poté podlehl,“ sdělil a dodal, že na místě zasahoval také intervent Zdravotnické záchranné služby, který poskytl první psychickou pomoc.

Podle policistů se zřejmě jednalo o nešťastnou událost, cizí zavinění předběžně vyloučili. „Ke zranění cestujících ve vlaku nedošlo, dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní,“ doplnila Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám