Hlavní obsah

V Příbrami se chystá protiromská demonstrace

Právo, rap

Na útok radikálů se chystají obyvatelé sociální ubytovny v Příbrami. Na odpoledne je v centru města svolaná demonstrace, podle oficiálního oznámení organizátora je jejím smyslem „boj za dodržování práv všech slušných občanů této země“.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lidé z ubytovny se chystají na demonstraci radikálů.

Článek

Na shromáždění s rasistickým podtextem se chystá policie včetně zásahových jednotek. Policie do posledních chvil neupřesnila, jak velkou účast očekává.

Na nátlak se každopádně chystají lidé v ubytovně, proti nimž by demonstrace mohla být zaměřena. Na místo přijeli lidé z organizace Konexe, která pomáhá odloučeným skupinám a snaží se o integraci Romů.

„Předem jsme ohlásili zábor území kolem ubytoven, aby sem případně demonstranti nemohli. Máme tady transparenty a připravili jsme program pro děti, abychom odvedli jejich pozornost, pokud by se tady vykřikovala nějaká rasistická hesla, což by je mohlo stresovat,“ řekl během příprav Miroslav Brož z Konexe a s dalšími spolupracovníky rozbaloval transparenty s nápisy „Černí, bílí, spojte síly nebo Nenávist není řešení“.

Demonstrace má začít na náměstí T.G.M. ve 14 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám