Hlavní obsah

Rakušan trestný čin nespáchal, zjistila středočeská policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeská policie ukončila prověřování ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) s tím, že podle ní nebyl spáchán trestný čin. Novinkám to řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. V únoru na Rakušana podala trestní oznámení iniciativa Chcípl pes kvůli údajným trestným činům, kterých se měl dopustit ve funkci kolínského starosty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Rakušan

Článek

„Po provedeném prověření tohoto oznámení policejní orgán Středočeského kraje rozhodl podle ustanovení par. 159a odst. 1 o odložení věci, tedy že se v dané věci nejedná o podezření z trestného činu a není namístě věc vyřídit jinak (6. 4. 2022),“ sdělila Suchánková.

Iniciativa Chcípl pes tvrdila, že město Kolín za Rakušanova působení uzavřelo několik nevýhodných smluv s advokáty, jejichž předměty se překrývají.

Policie prověřuje ministra vnitra Rakušana

Krimi

Iniciativa konstatovala, že smlouvy za dva miliony korun ročně jsou neúčelné a nehospodárné. Podala trestní oznámení nejen na Rakušana, ale i na město Kolín.

Rakušan již dříve obvinění odmítl.

„Trestní oznámení může podat kdokoliv na kohokoliv. A iniciativa Chcípl pes ke svému ´boji´ proti vládě využívá i naprosté nesmysly. Za mého působení v roli starosty se náklady na právní služby snížily z 10 milionů ročně na 2 miliony,” napsal v únoru na Twitter.

Reklama

Výběr článků

Načítám