Hlavní obsah

Drsný incident před volbami, zastupitele z obce na Benešovsku odvezli do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poříčí nad Sázavou

Okolnosti předvolebního incidentu mezi zastupiteli prověřují policisté v Poříčí nad Sázavou na Benešovsku. Záchranka odtud ve středu odvezla jednoho z členů radničního sboru do nemocnice po údajném střetu s autem, za jehož volantem měl být jiný, opoziční zastupitel. Jak se šarvátka seběhla, je zatím předmětem policejního vyšetřování.

Foto: Mapy.cz

Obecní úřad v Poříčí nad Sázavou

Článek

K incidentu mělo dojít ve středu krátce po 13. hodině. Podle informací Novinek záchranná služba z místa odvezla jednoho člověka na ošetření do nemocnice. „Zdravotníci ošetřili muže s bolestí bederní páteře, k dovyšetření ho přepravili do benešovské nemocnice,“ sdělila v pátek Novinkám mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Policie odmítla k případu sdělit podrobnosti, protože je vše ve fázi prověřování. Znamená to mimo jiné, že ještě nebyli vyslechnuti všichni svědci. „Bližší informace dávat zatím nebudeme,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Starosta Poříčí nad Sázavou Jan Kratzer Novinkám potvrdil, že se incident mezi dvěma zastupiteli, z nichž jeden byl opoziční, odehrál. „Případ nyní vyšetřuje policie a já bych se do konce vyšetřování nerad vyjadřoval,“ konstatoval starosta.

Spor kolem letáků

Podle informací Novinek byl za incidentem konflikt kolem rozdávání letáků namířených proti stávajícímu vedení města.

Informace k tomu ze svého pohledu uvedl opoziční zastupitel Michal Stibůrek, který měl být za volantem zmíněného auta, ve čtvrtek při veřejné předvolební debatě kandidátů do zastupitelstva. O debatě vyšel text v servisu ČTK v kategorii Protext, ve které agentura nabízí prostor klientům pro publikování vlastní tiskové zprávy a nejedná se o klasické zpravodajství.

Text pochází podle všeho z dílny opozičních uskupení, nasvědčuje tomu v úvodu zmínka o tom, že na akci „opoziční představitelé kritizovali působení starosty Jana Kratzera, který podle nich má sklony k autoritativním postupům a umlčování odpůrců“ s dovětkem, že starosta se debaty přes pozvání nezúčastnil.

Součástí textu je odkaz na záznam debaty, na jejímž začátku Stibůrek o konfliktu, ve kterém sehrálo roli auto, mluví. Dostal prý za úkol zajistit roznášení letáků, do čehož angažoval dvě mladé Ukrajinky. Ty ale prý zastavil starosta s kolegou zastupitelem a ředitelem školy Radimem Navrátilem. Stibůrek tvrdí, že když chtěl z místa konfliktu s dívkami odjet, zahradil mu cestu Navrátil s tím, že se musí počkat na policii. Následně Stibůrek podle svých slov dvakrát couvnul, načež si Navrátil lehl na zem.

Jak se konflikt odehrál ve skutečnosti, nyní vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám