Hlavní obsah

Rodinný byznys s přírodní kosmetikou, který začal o 50 let dřív, než byla v módě

V roce 1976 letěla spíš kosmetika s intenzivním chemickým účinkem, ve který se tehdy věřilo. Přesto se hrabě Hubert d’Ornano rozhodl, že půjde proti proudu. Začal vyrábět kosmetiku na bázi aromaterapie a fyzioterapie, založenou na esenciálních olejích a přírodních výtažcích. Předběhl tak svoji dobu a úspěchy slaví dodnes.

Foto: Oleg Covian

Rodinný byznys, který začal s přírodní kosmetikou o 50 let dřív, než byla v módě

Článek

Jeho jméno vám možná není povědomé, ale o značce, kterou tehdy založil, jste už určitě slyšeli a možná za svoji zdravou pokožku už dávno vděčíte právě jí. Jmenuje se Sisley a nejen v roce 1976 se jí podařilo předběhnout svoji dobu. Už o 30 let později se Sisley stává číslem 3 na francouzském trhu kosmetiky nejvyšší kvality a dnes se produkty Sisley prodávají ve více než 100 zemích všech pěti kontinentů.

Čím se odlišuje?

Hubert d’Ornano zvolil vlastní cestu. V době, kdy nic takového rozhodně v módě nebylo, rozhodl se oprášit staré tradice a modernizovat je. Kosmetika Sisley je proto extra účinným koktejlem starých receptů v dnešní podobě obohacených o ty nejmodernější technologie.

Foto: Oleg Covian

Isabelle d'Ornano je i dnes ve společnosti stále aktivně přítomná, dohlíží na tvorbu produktů a pracuje ruku v ruce se svými dětmi

Jde navíc o rodinný byznys, kde má každý člen péči o rodinnou firmu samozřejmě v krvi. Kromě toho kosmetika v této rodině měla dlouhou tradici ještě před Sisley: Hubertův otec, hrabě Guillaume d’Ornano, v roce 1935 založil proslulou značku Lancôme. V roce 1954 28letý Hubert založil spolu se svým bratrem značku Jean d’Albret – Orlane. Obě jsou dodnes úspěšné a uznávané. Přesto se pozornost rodiny plně soustředí na Sisley, která je hotovým pokladem.

Proč ta změna? Právě díky použití přírodních ingrediencí, což byla tehdy velmi inovátorská a nevšední vize. „Myšlenkou bylo vyrábět produkty pro krásu na bázi rostlin a esenciálních olejů. Rád dělávám to, co kdysi dělávali moji předci během válek. Z důvodu ambicí, povinnosti, ale také proto, že mi to poskytuje bytí dle mého gusta,“ rád říkával hrabě d’Ornano, který pocházel z polského šlechtického rodu, v němž žila spousta vysoce vyznamenaných důstojníků.

Foto: Oleg Covian

Christine, dcera Isabelle, působila dlouhou dobu v pobočce v Londýně a nyní je viceprezidentkou v Paříži a je pověřena rozvíjením image značky. Její bratr Philipp je prezidentem společnosti a má na starost budování globální strategie Sisley

Hraběnka zařizovala salon v Praze

Matka hraběnky Isabelle byla princeznou Radziwill a její otec, hrabě Potocki, byl polským velvyslancem ve Francii. Již od začátku existence Sisley se hraběnka Isabelle, matka pěti dětí, angažovala spolu se svým manželem. Je to právě Isabelle, která zkouší všechny produkty před klinickými testy, konzultuje se specialisty vůni, texturu a příjemnost všech krémů.

A věděli jste, že velmi originální kosmetický salon Maison Sisley v Praze pomáhala zařizovat právě ona, a některé kusy v interiéru dokonce sama vybírala? Výsledkem je opravdový unikát, který se stává zážitkem ještě dřív, než zákazník ulehne na pohodlné lehátko.

Kosmetický salon Sisley v PrazeVideo: Sisley

Nehledáme exotiku za každou cenu, chceme to nejlepší

K založení výjimečných salonů po celém světě však v roce 1976 vedla ještě dlouhá cesta. Věda v oblasti získávání přírodních výtažků a jejich konzervace byla na samém počátku, a tak hrabě uskutečnil významné investice v oblasti výzkumu pro kosmetiku v laboratořích v Gennevilliers. Dokonale to popisuje pečlivý a nikdy neuspěchaný přístup orientovaný na výsledek, nikoli na množství prodaných přípravků.

„V jednom krému může být až 50 aktivních ingrediencí. Nehledáme exotiku za každou cenu, ale to nejlepší možné působení a dávkování. Po celou dobu vyvíjíme stále nové produkty, některé z nich vyžadují až pětiletý výzkum. Typické složení Sisley se řídí jednoduchou rovnicí: 50 procent tradice, 50 procent modernosti. Najdeme v něm jednoduché přírodní výtažky, které jsou ovšem vybrané na základě propracovaných vědeckých expertiz,“ vysvětluje Roger Renou, ředitel výzkumu a vývoje, který v Sisley působí od svých 22 let.

Nejoblíbenější produkty

Každý produkt, který Sisley představí, si ženy po celém světě zamilují, a to včetně vůní, které značka rovněž vyvíjí. Pokud bychom však měli vybrat ty největší legendy, z poslední doby je to jistě řada Black Rose pro požadavky intenzivní hydratace, a Sisleÿa pro intenzivní boj s vráskami, pevností pleti a dalšími známkami stárnutí.

Foto: Oleg Covian

Řada Black Rose obsahuje hydratační krém, oční krém, masku, tělové mléko a obličejový olej Black Rose Precious Face Oil

Řada Black Rose, v níž je hydratační krém, oční krém, ale také maska i tělové mléko a také obličejový olej Black Rose Precious Face Oil, staví na výtažcích z černé růže. Ten v první řadě velmi příjemně voní a probouzí smysly (odkaz na aromaterapii je u značky stále patrný) a ve druhé se postará o perfektní regeneraci pleti, tonizuje ji, napravuje její drobné nedostatky a chrání ji před projevy stárnutí.

Ještě intenzivnější péči proti stárnutí pleti představuje řada Sisleÿa, která dnes zahrnuje už 12 produktů. Stále nejvíce prodávaným produktem je Sisleÿa L'Intégral Anti-Age Eye and Lip Contour Cream s masážním válečkem Ridoki. Řeší vrásky a nedostatek pevnosti velmi tenké pleti této oblasti a také otoky a tmavé kruhy kolem očí. Rovněž působí proti dehydrataci v oblasti kontur rtů, což redukuje nevzhledné vrásky a jemné linie.

Foto: Oleg Covian

Dnes již ikonický produkt na kontury očí a rtů Sisleÿa L'Intégral Anti-Age Eye and Lip Contour Cream s masážním válečkem Ridoki

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám