Hlavní obsah

Poslouží, ale nevydrží. Na co nenaletět při výběru pergol, venkovních žaluzií či zimních zahrad

Pokud jste někdy zařizovali dům, stáli jste určitě před otázkou: Levné, nebo dražší? Která cesta je vlastně správná? Neplatí tu ono známé: Laciné je dvakrát placené? V dnešní době není problém vhodný výrobek sehnat, ale problémem je zorientovat se v široké nabídce a objevit skutečnou kvalitu. Jak to máte vy?

Foto: sunls.cz

Při výběru produktu bychom si měli kupovat kvalitu. U pergol, venkovních žaluzií či zimních zahrad to platí dvojnásob.

Článek

Možná se vám už někdy stalo, že jste se při nákupu rozhodovali mezi levnou věcí a její dražší variantou. Někteří si řekli, že levná varianta přece bohatě stačí. Z nákupu odcházeli s hřejivým pocitem výhodné koupě. Opravdu ale ušetřili rodinné finance? Pořídit si tu nejlevnější variantu totiž nutně neznamená ušetřit více peněz. Levné nákupy jsou sice velkým lákadlem, ale příliš peněz ve skutečnosti neušetří.

Práce, materiál a kvalita

Dnešní možnosti a široký výběr vedou často k otázce: Co na tom stojí tolik peněz? Odpověď je jednoduchá: práce, materiálkvalita. To jsou pilíře, od kterých by se výsledná cena měla odvíjet. Jak nám vysvětluje Marián Litecký, jednatel společnosti SUNLS: „Mnoho lidí se v dnešní době mylně domnívá, že při koupi drahé věci platí pouze za značku; štítek, který dělí levnou věc od té drahé. Důležité je uvědomit si, že bychom si měli při výběru produktu primárně kupovat kvalitu.“ pergol, venkovních žaluzií či zimních zahrad to platí dvojnásob. Jak s úsměvem Marián Litecký dodává: „Dům spadne, ale naše pergola vydrží.“

Jak vybírat skutečně kvalitní výrobky, jsme si povídali s Mariánem Liteckým ze společnosti SUNLSVideo: sunls.cz

Jak moc levné je levné aneb Neslevujte na požadavcích

Při budování útulného, funkčního a designového domova, který často bývá zrcadlem nás samých, bychom neměli šetřitslevovat z požadavků. Například při výběru pergoly vidíme jen výsledný produkt, který se nám líbí. Lpět bychom ale neměli jen na vzhledném pozlátku, ale zajímat bychom se měli i o materiál kvalitu zpracování, protože jde o dva faktory, na kterých se dá nejvíce ušetřit, a koncový zákazník toto ošizení nevidí. Velice často se tak stává, že u levných a akčních produktů nedrží komponenty správně či pevně nebo se ukážou jako špatně zpracované. Tyto nedokonalosti a vady mnohdy zjistíme až během užívání, kdy už je lidově řečeno pozdě bycha honit.

Anketa

Investice do vybavení rodinného domu či bytu je nutností. Co je pro vás klíčové při koupi výrobku?
Jednoznačně cena bez ohledu na kvalitu, zvolený materiál či trvanlivost/odolnost.
5 %
Vždy se snažím najít zlatou střední cestu. Vím, že za kvalitní věci, které vydrží, se musí holt připlatit.
89,1 %
Snažím se nehledět na cenu. Vybírám vždy podle kvality, materiálu, značky či designu.
5,9 %
Celkem hlasovalo 238 čtenářů.

Bez kompromisů? Jde to!

S kvalitou, precizním zpracováním i odolným materiálem jde samozřejmě ruku v ruce i vyšší pořizovací cena. Správná volba kvalitních materiálů a precizního zpracování je však otázkou dlouhodobého užitku. Rychle klesající funkčnost společně s vizuálním opotřebením levných materiálů přináší jen starosti a dodatečné náklady, a to jak finanční, tak časové. Zvláště u nutných dodatečných oprav se v posledních letech ukazuje, že samotná oprava levného výrobku se rovná pořizovací ceně, nebo ji dokonce převyšuje.

Firma SUNLS se rozhodla nejít ani jednou z těchto cest. Svým zákazníkům poskytuje vysokou kvalitu, která vydrží a odolá i nepříznivým venkovním podmínkám. Od majitelů firmy SUNLS jsme dostali několik zajímavých rad a tipů, na co si dát pozor při výběru pergol, zimních zahradvenkovních žaluzií, které si v tomto období pořizuje stále více domácností.

Foto: sunls.cz

Firma SUNLS poskytuje vysokou kvalitu, která vydrží a odolá i nepříznivým venkovním podmínkám

Zimní zahrada

Zimní zahrady se staly fenoménem moderního způsobu života. Propojují design, funkčnost i vysoké nároky na bydlení pro všechny, kdo chtějí v pohodlí domova dokonale zrelaxovat a prodloužit si sezonu takzvaně na neurčito, a to i v době ledových zimních měsíců.

Naše firma se specializuje na výrobu zimních zahrad na klíč, které jsou plně přizpůsobené individuálním požadavkům a potřebám našich klientů.
Marián Litecký, jednatel společnosti SUNLS

Kvalitní konstrukce zimní zahrady by měla být ideálně vyrobena z hliníkových profilů, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a mají dlouhou životnost. Hliník se obecně vyznačuje snadnou zpracovatelnou trvanlivostí, stálostí, lehkostí a nerezaví. Zajímavou alternativou jsou také dřevěné konstrukce, kterým dávají přednost zastánci tradičního bydlení s aspektem vnést do svých domovů přírodní prvek.

Tip: Zasklení zimních zahrad zajišťuje tepelnou izolaci. Pro větší odolnost vůči nárazu a prodloužení životnosti skel je vhodné použít bezpečnostní sklo. Designovou alternativou je kombinace s cihlami či kameny, což dodá zimní zahradě ještě více charakteru.

Jaké jsou benefity zimní zahrady?

  • Prodloužení sezony takzvaně na neurčito (možnost celoročního využití)
  • Přidaná hodnota domova
  • Přirozené světlo v interiéru
  • Zvýšení prostorové kapacity domova
  • Propojení s přírodou
Foto: sunls.cz

Realizace zimní zahrady společností SUNLS

Pergoly

Moderní pergoly společně se zimními zahradami prodlužují obytné prostory domu ven do zahrady. Pořízením pergoly můžete velice elegantně získat nový obývací pokoj a relaxovat tak při jakémkoliv počasí. I při výběru tohoto doplňku domu je nutné dbát na kvalitunespálit se lákavou cenou. Většinou je to totiž právě pergola, která je venkovní vizitkou domu a která při pořízení nekvalitních materiálů velmi brzy podléhá venkovním vlivům.

Stabilní vlastnosti výrobních materiálů, které považujete za samozřejmost, se ovšem nedají pořídit levně. Pokud ano, odrazí se to na životnosti a kvalitě výrobku. Vybírat byste měli ideálně mezi téměř bezúdržbovými hliníkovými pergolami nebo nejmodernějšími bioklimatickými pergolami. Ty jsou určeny i těm nejnáročnějším z nejnáročnějších. Moderní minimalistický vzhled těchto pergol tvoří nosné sloupy z hliníku, které jsou opatřeny integrovaným odvodem vody. Co naprší, to jimi také odteče. Je jen na vás, jestli vám bude ladit více šedá, hnědá, grafitová nebo antracitová barva.

Hlavní parametry bioklimatických pergol od firmy SUNLS

  • Vyvíjeno a vyráběno v Česku ryze českou firmou
  • Certifikace výrobku TÜV SÜD Czech
  • Celohliníková konstrukce s luxusní strukturovanou barvou
  • Protidešťová a protisluneční ochrana, odolnost vůči sněhu
  • Ovládání pergoly dálkovým ovladačem, smartphonem, tabletem

Tip: Při výběru kvalitní pergoly je dobré zjistit si výrobce. Tuzemské zpracování a zázemí přináší celou řadu benefitů, jako je dostupný servis, možnost kontaktovat výrobce s individuálními požadavky nebo jistota kvalitního českého zpracování.

Foto: sunls.cz

Moderní pergoly společně se zimními zahradami prodlužují obytné prostory domu ven do zahrady

Venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie přinášejí nejen efektivní ochranu před slunečním zářením, ale dodají domu také elegantní design. Jsou mnohem efektivnější než jejich interiérové varianty. V létě totiž dokážou snížit teplotu v místnosti až o 10 °C, chrání soukromí ve dne v noci a díky možnosti naklopení lamel umožňují venkovní žaluzie regulovat množství světla i vzduchu v interiéru.

Venkovní hliníkové žaluzie umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení a zachycují přímé sluneční paprsky. Navíjecí mechanismy našich produktů, textilní žebříčky i vytahovací pásky jsou zhotovené z vysoce kvalitních materiálů odolávajících povětrnostním vlivům a UV záření.
Marián Litecký, jednatel společnosti SUNLS
Foto: sunls.cz

Venkovní hliníkové žaluzie umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení a zachycují přímé sluneční paprsky

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám