Hlavní obsah

Nepřeplácíte zbytečně? Pořiďte si solární ohřev vody už za jednu korunu a za ušetřené peníze vyrazte raději na dovolenou

Ohřev vody patří v Česku mezi největší žrouty energie. Tuto skutečnost na fakturách pociťují především domácnosti, které patří k těm nejohroženějším, jako jsou například senioři či rodiny pobírající příspěvek na dítě. Dotační podmínky však aktuálně hrají do karet všem, kdo chtějí ušetřit tisíce korun ročně.

Foto: shutterstock.com

Co si letos za vydělané peníze dopřát něco lepšího než zbytečně vysokou částku na faktuře za teplou vodu?

Článek

To, co bylo dříve privilegiem pro relativně úzkou skupinu obyvatel, si od nového roku může dopřát opravdu široké spektrum českých domácností. Díky vlastním designovým solárním panelům, které si navíc můžete pořídit už za symbolickou jednu korunu, si můžete ohřívat vodu za minimální náklady. To díky programu Nová zelená úsporám Light, který je zaměřen na poskytování státních dotací pro úsporná opatření v rodinných a bytových domech.

Tip: Ohřev vody za skutečně minimální pořizovací i provozní náklady? Při správném výběru dodavatele vám státní dotace může pokrýt většinu nákladů.

Abyste ušetřili, není nutné žít bez teplé vody

Otázka možnosti solárního ohřevu vody se v posledních měsících skloňuje v Česku ve všech pádech. Narůstající počet slunečných dní, rostoucí náklady na ohřev vody, možnost čerpat státní dotace z programů Nová zelená úsporám či Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové domácnosti, a především narůstající nechuť zbytečně platit za něco, co může být prakticky zdarma. Vždyť slunce hřeje a hřeje, tak proč nevyužít jeho nevyčerpatelnou energii?

„Jsme si velmi dobře vědomi, že je to právě slunce, které poskytuje obrovské množství energie, kterou lze pomocí nejmodernějších technologií, jako je například  solární ohřev vody, přeměnit na elektřinu, která Vám ohřeje bojler,“ komentuje Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima a.s., a dodává: „Všem zájemcům o vlastní solární systém nyní nabízíme jedinečnou možnost ohřívat užitkovou vodu právě pomocí solárních panelů se střídačem (solárním regulátorem) s účinností až 99 procent!

Anketa

Už jste slyšeli o možnosti pořídit si díky státním dotacím solární ohřev vody už od jedné koruny?
ANO, už jsem využil/a a mohu doporučit.
32 %
ANO, vážně nad tím uvažuji.
47,8 %
NE, o této možnosti slyším poprvé.
20,2 %
Celkem hlasovalo 544 čtenářů.

Solární ohřev vody už za jednu korunu? Samozřejmě!

Díky státní dotaci je možné získat příspěvek ve výši až 90 000 korun a mít ohřev teplé vody pouze za 1 korunu. Dotaci je možné čerpat ještě před instalací a tím pádem není třeba investovat vlastní finance.

Pro získání státní dotace až do výše 90 000 korun je nutné splňovat podmínky vyplývající z programu Nová zelená úsporám Light, který je určen pro nízkopříjmové domácnosti. Především je nutné být vlastníkem či spoluvlastníkem rodinného domu nebo trvale obývané rekreační stavby a zároveň splňovat alespoň jednu z následujících podmínek*:

  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci starobního důchodu.
  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci invalidního důchodu 3. stupně.
  • Domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení.
  • (NOVĚ) Domácnost čerpala v období od 12. 9. 2022 přídavky na děti.

*Pokud nespadáte ani do jedné z těchto kategorií nízkopříjmových domácností, můžete čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám a žádat tak o příspěvek ve výši 45 000 korun.

Foto: 81klima / Zpracování: Seznam Brand Studio
Více

Co získáte při pořízení solárního systému pro ohřev vody u společnosti 81 klima a.s.?Foto: 81klima / Zpracování: Seznam Brand Studio

Komerční sdělení

Znáte všechny benefity, které pořízením solárního ohřevu vody získáte?

Počty nainstalovaných solárních systémů jsou rekordní. Důvodem ovšem nejsou jen ekologické či ekonomické aspekty. Správně navržený a nainstalovaný solární systém pro ohřev vody dokáže kromě uspořených peněz v řádů několika tisíc ročně mnohem víc:

  • Výrazná roční úspora. Ušetřit můžete až 70 procent nákladů na ohřev teplé užitkové vody.
  • Nízké nároky na údržbu. Solární systémy běží automaticky a od prvního spuštění jsou bezobslužné. Stačí, když systém jednou za dva roky necháte zkontrolovat.
  • Zhodnocení nemovitosti. Systém na solární ohřev vody šetří nejen peníze, ale dlouhodobě zhodnotí i vaši nemovitost.
  • Štědré státní dotace. Díky státní dotaci je nyní možné získat příspěvek ve výši až 90 000 korun.
  • Obnovitelný zdroj energie. Přidanou hodnotou je také ekologický aspekt.
  • Funguje v každém ročním období.

Co si letos za vydělané peníze dopřát něco lepšího než zbytečně vysokou částku na faktuře za teplou vodu?

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám