Hlavní obsah

Prymula ordinuje zemi tvrdý lockdown, sám šel na fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradce premiéra a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula se ve čtvrtek večer objevil na tribuně pražského stadionu v Edenu, kde se hrál zápas Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City. Sám přitom navrhuje zavést v zemi tvrdý lockdown a omezit lidem možnost pohybu a kontaktů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Úvodní utkání Slavia Praha - Leicester. Na snímku epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (vpravo) sleduje utkání.

Článek

Kromě Prymuly se mezi dalšími návštěvníky zápasu, které zachytil fotograf Deníku Sport, objevili například kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář, europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra či ředitel ČT Petr Dvořák.

Zatímco běžný občan na fotbalové utkání jít nesmí, vybraní partneři pražské Slavie se na zápas z tribuny podívat mohou, a to na základě výjimky ministerstva zdravotnictví vztahující se na utkání Evropské ligy.

Prymula se přitom ve čtvrtek, jen pár hodin před tím, než šel na fotbal, pro ČT a Novinky přimlouval za zavedení tvrdého lockdownu, který by na dva až tři týdny omezil lidem pohyb a kontakty.

Prymula volá po tvrdém lockdownu. Omezoval by kontakty a pohyb

Domácí

Prymulu na podzim stála křeslo ministra zdravotnictví schůzka se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem v restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být podle vládních regulí zavřená.

Anketa

Vadí vám, když poradce premiéra, který prosazuje tvrdý lockdown, navštíví fotbalové utkání?
Ano
77,1 %
Ne
15,4 %
Je mi to jedno
7,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 41426 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám