Hlavní obsah

Tomáš Vorel: Celý život mám slabost pro zrzky

Lenka Hloušková, Novinky, Lenka Hloušková

Schůzka s režisérem Tomášem Vorlem probíhá v pražském Braníku. V domě, který postavili jeho prarodiče a on v něm bydlí. Má tu i kostymérnu, studio a dílnu, v níž kutí více než půl století. „Odjakživa miluju kov a dřevo,“ říká Vorel. Ostatně rukama pracuje rád, což je důvod, proč u svých filmů stojí za kamerou. Ta je, jak doslova říká, dost těžká.

Tomáš Vorel: Celý život mám slabost pro zrzkyVideo: Novinky

 
Článek

„V posledních době jsem toho moc nenaspal,” konstatuje s odkazem na předešlé dny.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Ve čtvrtek šel totiž do kin jeho nový film Cesta domů. Psal si k němu jako téměř vždy scénář, stál za kamerou a je i jedním z jeho producentů.

Obsadil do něj znovu výraznou zrzku; tentokrát Lucii Šteflovou. „Pro zrzky mám celý život slabost. A i mé dvě holčičky jsou zrzavé,” pyšní se.

Už teď také ví, že až film projde kiny, poskytne ho lidem volně ke zhlédnutí. Umístí jej na YouTube na svůj Vorel Film official channel.

„Štvalo mě, že mi filmy kradou a taky jsem chtěl, aby je diváci viděli v nejlepší kvalitě,“ vysvětluje své pohnutky jedna z nejvýraznějších tváří Divadla Sklep.

Foto: Bontonfilm

Bolek Polívka, Lucie Šteflová a Eva Holubová, tři herci z Cesty domů.

V lecčems předstihl dobu, což ví. Vysvětluje to tím, že jeho filmy zkrátka odrážejí jeho život.

Do toho nynějšího patří třeba to, že telefon zapíná na deset až dvacet minut denně a počítači se za den věnuje dvě hodiny.

Ve volném čase pak běhá, plave, otužuje se – klidně ve Vltavě, která teče kousek od jeho domova, nebo ve Střele v milovaném Rabštejně. A taky se věnuje malým dcerkám, té nejmladší jsou dva měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám