Hlavní obsah

S puchýřem od bot na urgentní příjem? Zdravotníky trápí jiný problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý den žijí zdravotníci ve stresu bez možnosti plánování svého času v práci. Ti na urgentních příjmech čelí mnohdy i atakům opilých a zfetovaných lidí, kteří konkrétně v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem bývají pravidelnými klienty. O tom, jaký je život zdravotníka na urgentním příjmu, jsme si v podcastu Jiný hrníček povídali s primářkou Janou Bednářovou.

Foto: Novinky

Jana Bednářová v podcastu Jiný hrníček.

Článek

„Naši pracovníci musí velmi často čelit nadávkám a urážkám od opilých lidí, což jim práci kolikrát znechucuje, od toho tam nejsou,“ říká primářka s tím, že tuto práci musíte milovat, jinak byste nebyli schopni ji dělat. Kolikrát musí být k výkonu ošetření přivolána i policie.

Z rukávu sype i bizarní příhody, kdy si pacienti stěžují na opravdové banality. To například když mladou slečnu tlačily boty, bolely ji z nich nohy a kvůli tomu potřebovala akutně lékaře. „To jsou příhody, kterým se musíte jen zasmát,“ říká primářka. Celé povídání si poslechněte v našem podcastu.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám