Hlavní obsah

Plošné měření rychlosti má jiný smysl, než byste čekali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lpění na dodržování nějakého plošného rychlostního limitu má řadu odpůrců, a to nejen v řadách náruživých řidičů. Tím spíš, když se dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon, která se na nás chystá i v letošním roce, točí hlavně kolem něj. Ovšem tohle téma není černobílé.

Foto: Novinky

Po asfaltu

Článek

Policie chystá i na letošní rok akci nazvanou Speed Marathon, při níž bude plošně hlídat, zda řidiči nepřekračují nejvyšší dovolenou rychlost na stovkách míst v Česku. Jenže ve svých vlastních statistikách uvádí, že k nejčastějším příčinám nehod patří nepřiměřená rychlost, nikoliv rychlost vyšší než nejvyšší dovolená. Má tedy taková akce smysl?

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Policie chystá další plošné měření rychlosti. Lidé mohou pomoci vybírat místa

AutoMoto

A mají z hlediska bezpečnosti na silnicích smysl vůbec nějaké plošné limity rychlosti, když nejen z dálnic našich západních sousedů víme, že se dá fungovat i bez nich? Možná překvapivě – ano, mají. Ale není to úplně tak, jak orgány tvrdí. Jak jsem ke svému názoru došel, to se dozvíte ve druhém dílu podcastu Po asfaltu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám