Hlavní obsah

Závěr února bude aprílový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aprílový charakter počasí by měl vydržet minimálně do konce února. Můžeme se tak těšit na četné srážky, které mohou být v horských oblastech sněhové, i na nadprůměrné teploty, které se budou pohybovat nad hranicí 10 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 12. 2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Přes Česko budou přecházet frontální systémy. Po ránu na konci týdne budou, zejména na západě území teploty ojediněle klesat pod bod mrazu – tvořit se tak bude náledí,“ popsala Honsová.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, na většině území s deštěm, který bude na horách i vydatný. Navíc je třeba připravit se na čerstvý vítr. Teploty se budou pohybovat mezi 6 a 12 °C.

Zatažené počasí s deštěm, na horách od vyšších poloh přechodně i sněžením bude pokračovat rovněž v pátek. Ráno teploty klesnou na 8 až 2 °C, přes den se dostanou na 6 až 10 °C. na východě je opět třeba počítat s čerstvým větrem.

Oprava Barrandovského mostu zavře strakonickou rampu

Domácí

V sobotu bude zataženo až oblačno, občas s deštěm, od vyšších poloh i sněžením. Odpoledne se dočkáme ubývání oblačnosti na polojasno,“ dodala meteoroložka. Nejnižší ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, na západě až na -1 °C. Přes den se teploty podívají k 6 až 10 °C.

Neděle nabídne převážně oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ráno bude relativně chladné, teploty se budou pohybovat mezi 4 a -2 °C. Během dne se dočkáme teplot v rozmezí 8 až 12 °C.

V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky, které budou na vrcholcích hor sněhové. Ranní minima klesnou na 2 až -2 °C, přes den setrvají v intervalu 8  až 12 °C.

V únoru jako v dubnu, hory už se zelenají

Domácí

Oblačné počasí, které místy doprovodí přeháňky, v nejvyšších polohách hor opět sněhové, vydrží i v úterý. Nejnižší teploty sestoupí k 5 až 1 °C, během dne zůstanou mezi 8 a 12 °C.

Výhled na na středu slibuje oblačno, místy s přeháňkami, které budou na vrcholcích hor sněhové. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní budou podobně jako v předchozích dnech kolísat mezi 8 a 12 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám