Hlavní obsah

Závěr roku bude teplý, příští týden se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr roku přinese nadprůměrné teploty, které budou stoupat až k hranici 10 °C. Počítat musíme rovněž s přechody několika frontálních systémů, které budou doprovázet srážky. Po Novém roce by se mělo postupně ochlazovat, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 25. 12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek nabídne zpočátku dne jasno až polojasno, postupně se ale začne od západu zatahovat a večer se na západě přidá i slabý déšť. Teploty vystoupají na 6 až 10 °C, na jihu Čech až na 13 °C.

V pátek bude převládat proměnlivá oblačnost, ojediněle s deštěm, na vrcholcích hor se sněžením,“ uvedla Honsová s tím, že ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C.

Přes den se dostanou na 6 až 10 °C Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 kilometrů v hodině.

V sobotu v souvislosti s přechodem další studené fronty bude převládat zataženo až oblačno s občasným deštěm. V nejvyšších horských polohách se sněžením.

Vítr by měl v nárazech dosahovat rychlosti mezi 55 a 70 kilometry za hodinu. Ráno teploty klesnou na 6 až 0 °C, přes den se dostanou na 6 až 10 °C.

Nadprůměrně teplé počasí má být i v dalších týdnech

Počasí

Silvestr připadající na neděli slibuje převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm, na horách se sněžením. Ranní minima zůstanou mezi 6 a 0 °C, přes den bude mezi 7 a 11 °C.

I nadále je třeba počítat s čerstvým větrem, jehož nárazy mohou dosahovat rychlosti kolem 55 kilometrů v hodině.

V pondělí na Nový rok bude zataženo až oblačno s občasným deštěm, od vyšších poloh se sněžením. Ranní teploty klesnou k 3 až -2 °C, denní teploty vystoupají na 4 až 8 °C. I nadále by mělo být větrno.

V úterý a ve středu by mělo být převážně oblačno s občasným deštěm, který bude od vyšších poloh přecházet ve sněžení.

V úterý ráno teploty klesnou k 3 až -2 °C, přes den budou mezi 3 a 7 °C. Středeční ráno nabídne minima mezi 2 a -2 °C a denní maxima v intervalu 1 až 5 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám