Hlavní obsah

Nadprůměrně teplé počasí má být i v dalších týdnech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týdny by měly být podle výhledu meteorologů teplotně nadprůměrné, i když na „vině“ bude především probíhající týden, v němž teploty budou sahat až na 10 stupňů nad nulou. I v dalších týdnech by ale podle výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) měly pod nulu klesat pouze nad ránem a ne příliš hluboko.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 26. 12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Nejtepleji by mělo být tento týden, v noci kolem dvou stupňů, přes den pak kolem osmi stupňů. „Po předchozích dvou teplotně silně nadprůměrných týdnech bude i poslední týden tohoto roku (25.12.-31.12.) teplotně silně nadprůměrný,“ uvedli meteorologové.

Další týden by se mělo ochladit, v noci teploty klesnou i pod nulu na hodnoty kolem -2 stupňů, přes den vystoupají na zhruba pět stupňů. V dalších týdnech od 8. do 21. ledna pak na tři stupně.

Pršet už by nijak výrazně nemělo. „Po srážkově extrémně nadprůměrném uplynulém týdnu předpokládáme srážkové úhrny v příštích čtyřech týdnech předpovědi kolem dlouhodobého průměru,“ uvedl ČHMÚ. Ten je pro toto období 40 mm srážek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám