Hlavní obsah

Žádné velké mrazy se nečekají, teploty celý leden budou kolem nuly

Novinky, Alžběta Trousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v následujících čtyřech týdnech, nebude podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vůbec ničím vybočovat z dlouhodobých průměrů. Teploty přes noc se budou nejčastěji pohybovat lehce pod nulou a přes den lehce nad nulou.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.1.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Průměry nejnižších nočních teplot budou kolem -4 °C. „Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme kolem +2 °C. Během období lze však očekávat několikadenní výchylky teplot do nižších i do vyšších hodnot, popsali meteorologové.

Co se srážek týče, je situace obdobná, ani jeden ze čtyř týdnů od 4. do 31. ledna by neměl vybočovat z průměru ať už směrem nahoru či dolů. Průměrně za leden spadne 36 mm srážek.

Příští týden by se podle předpovědi měly teploty přes den pohybovat mezi 0 až 5 stupni, konce týdne se pak začne ochlazovat. Přes noc se teploty dostanou maximálně na nulu. Po většinu týden bude zataženo, ojediněle může pršet, slabě sněžit či mrholit.

Reklama

Výběr článků

Načítám