Hlavní obsah

Žádné babí léto, konec září bude spíš aprílový

Počasí v nadcházejícím pracovním týdnu bude spíše deštivé s podprůměrnými teplotami. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová. Na vrcholcích hor by mohlo sněžit a nad ránem se mohou objevit přízemní mrazíky.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Článek

„Oblačnost bude aprílová – přeháněk nebo občasného deště očekáváme dost,“ řekla Honsová. Objevit by se v pondělí mohly i bouřky. Obloha během týdne bude polojasná až oblačná s deštěm nebo přeháňkami. Teploty se přes den budou pohybovat kolem 15 stupňů.

V pondělí bude převládat oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Odpoledne se ve východní části Česka mohou objevit bouřky. Teploty se dostanou na 15 až 19 stupňů.

Další den by se mělo ochladit na 11 až 15 stupňů. Obloha v úterý bude zatažená a na většině území bude pršet nebo se objeví přeháňky.

Češi šetří. Spotřeba plynu je i přes chladné počasí nižší než loni

Ekonomika

Ve středu, na kterou připadá státní svátek, se déšť nebo přeháňky objeví už jen místy. Bude ale stále oblačno až zataženo. „Na vrcholcích Krušných hor mohou být i srážky smíšené nebo sněhové,“ řekla Honsová. Ráno ojediněle mlhy. Ranní teploty budou 4 až 8 stupňů a objeví se mlhy. Přes den zůstanou teploty nízko, jen mezi 11 a 15 stupni.

Ve čtvrtek bude oblačno s přeháňkami, v Krušných horách opět mohou být i smíšené. Teploty nad ránem klesnou na 2 až 6 stupňů, místy může teplota při zemi klesnou po nulu. Přes den se pak teploty dostanou výše než ve středu, a to na 13 až 17 stupňů.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty zůstanou mezi 2 a 6 stupni, opět místy s přízemními mrazíky. Odpolední vystoupí na 14 až 18 stupňů.

Totožné teploty pak Honsová očekává příští víkend. V sobotu by mělo být polojasno až oblačno, v neděli se pak obloha může zatáhnout a objeví se přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám