Hlavní obsah

Začátek září přinese ochlazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco počátek nového týdne přinese nárůst teplot vzduchu a převážně slunečné počasí, v jeho druhé polovině je potřeba počítat místy s deštěm nebo přeháňkami a od středy i s odpoledními teplotami pod letní hodnotou 25 stupňů. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Malou oblačnost na začátku týdne přinese výběžek vyššího tlaku vzduchu, který přijde od severozápadu. Ve středu přinese srážky tlaková níže, jež ovlivní zejména jihozápadní část našeho území. Jinak ale bude charakter počasí daleko klidnější, než tomu bylo na konci minulého týdne,“ uvedla Honsová.

Pondělí začne ojediněle mlhami nebo nízkou oblačností, jinak ale bude jasno až polojasno. Na Šumavě se mohou během odpoledne vyskytnout přeháňky. Odpolední teploty vystoupají na 23 až 27 stupňů.

V úterý bude opět jasno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Ráno nás čeká chladné, teploty se budou pohybovat mezi 12 a 8 stupni. Denní teploty budou, stejně jako v pondělí mezi 23 a 27 stupni.

„Ve středu už na jihozápadě a jihu budou potřeba deštníky – během dne bude zataženo s deštěm nebo přeháňkami,“ řekla Honsová. V ostatních částech území by mělo být polojasno až skoro jasno. Ráno se bude teplota pohybovat mezi 13 a 9 stupni, přes den vyšplhá na 20 až 24 stupňů.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, zpočátku dne místy déšť, postupně srážky pouze ojediněle. Ranní teploty 14 až 10 stupňů. Denní teploty 18 až 22 stupňů.

V pátek přinese mírné ochlazení, ranní teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se oteplí 18 až 22 stupňů.

Teploty okolo 20 stupňů by se měly držet i o následujícím víkendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám